Ahojte, chcela by som poradiť, ak máte skúsenosti s psychológmi v Žilinskom kraji, niekto, kto pomôže, ale neberie 40 eur na hodinu:) V poslednej dobe si uvedomujem, že asi potrebujem odbornú pomoc. V krátkej dobe som prežila veľa životných skúšok - náhla smrť najbližších, do toho následné starosti s financiami, VŠ, atď a už mám pocit, že sa to časom len stupňuje a vôbec sa to nelepší. Navonok vyzerám, že to zvládam v pohode, že ma to nezlomilo, ale keď som sama, iba sa trápim, plačem, pociťujem istú nervozitu v tele, chuť urobiť niečo neobvyklé,.. Nemyslím na samovraždu, hoci sa cítim zúfalá a túžim proste zaspať a zobudiť sa do iného sveta, ale na samovraždu sa mám moc rada. Proste radšej chcem bojovať, ale v poslednej dobe na to už nemám energiu, som stále unavená, citlivá, je mi stále do plaču, z optimistky sa zo mňa stala totálna pesimistka, nemôžem spávať, strašne analyzujem všetky veci a čo sa týka sústredenosti a koncentrácie - proste des. Sú predo mnou štátnice a ja som v koncoch, nedokážem sa donútiť učiť, nič. Čas radšej vypĺňam fyz. prácou, ktorá ma ukľudňuje. Už som bola za praktickou doktorkou, ale tá mi akurát dala nejaké antidepresíva, po ktorých som mala stále chuť zabiť sa, bola som ešte viac smutná a unavená, tak som to našťastie spozorovala a vysadila to. Možno by mi stačila nejaká terapia a nejaké slabé lieky, ktoré by som užívala dočasne. Ja proste neviem, preto vás prosím o radu. Chcem to riešiť, ale neviem konkrétne ako. Ďakujem.
DOBRÝ PSYCHOLÓG(V ŽILINE a blízkom okolí) alebo čo robiť?
Ahoj zufalka, som uz dlhsie v podobnej situacii ako ty. potykam sa s rodinnym problemom na ktory jedny sily jednoducho nestacia. potrebujem niekoho nezainteresovaneho kto by vedel adekvatne a odborne zhodnotit situaciu aby som lepsie pochopila preco sa niektore veci jednoducho deju tak ako sa deju..prave som absolvovala sedenie u jednej ako pises \"milej pani psychologicky\"..nasla som si ju na nete lebo sa mi najviac pacila jej webstranka kde posobila ako rozumna a fundovana zena...ake bolo moje prekvapenie ked sa cely cas len na mna usmievala a pocuvala co hovorim ale nic mi k tomu dokopy nepovedala len par prazdnych fraz a yhodnotenie \"ano mate to tazke\"... Odchadzala som odtial v uplnom soku.....som z bratislavy tu su ceny asi este vacsie lebo si za hodinu mojho viacmenej mnologu vypytala 20euro.. neskutocne! teraz browsujem po nete a snazim sa niekoho najst a tak som objavila aj tento tvoj prispevok
zdeno2:mas ho odskusaneho v praxi? Lebo len tak skusat za 10eur sranda nie je.
Tema aktualna este je, mozem doplnit info po skusenostiach, ze situacia so psychologmi v Ziline je nadmieru biedna. Absolvovala som niekolko sedeni a radsej som ich dobrovolne po case ukoncila. Ta "mila pani doktorka" mi viac sily uberala, ako dodavala... Skusala som kontaktovat terapeutov, liecitelov, aj boli ochotni, dokonca sa sami ponukli, ze mi daju zlavu a potom sa uz neozvali, ked sme si mali dohodnut spolocny termin. Fakt, dnes je vsetko o peniazoch. Ale ak by som skutocne nasla pomoc, kt. za to bude stat, je mi jedno, kolko to bude stat financne :(
Ale ak si tu niekto robi sam sebe nahodou reklamu, tak skoda slov. Radsej by mali za neho hovorit pacienti.
lieky v niecom pomozu, v inom uberu... rozmyslat o psychoterapii, nie je odveci.. uz je to asi offtopic, ale keby - v ziline je doktor Grof - psycholog. Nakontaktoval som sa na neho cez www.onlinepsycholog.sk je ochtny a myslim, ze dokaze fakt pomoct
Pre "miska31": Miska a Ty si nejako vyhladavala pomoc? Vies, ja som dala aj nazov temy - psycholog, ale ako mi napis. Luciano (dakujem), tak asi skor treba psychiatra, ten vlastne aj predpisuje lieky, a nie len psychologa.. na jednej strane sa za to hanbim - tak som to povedala len kamaratke, ktorej mama je takto chora uz dlhsie, lebo som vedela, ze ma pochopi. Priatel to tiez vie, lebo vidi,ako sa mi striedaju nalady a ze nie som uz ok. Na druhej strane si uvedomujem, ze ak s tym cim skor nieco neurobim, tak sa nacisto zblaznim.
Ahoj zufalka ked som čitala tvoju otazku tak ako keby si pisala o mne,u mna je to tiež take.som sama z dvomi detmi syn je chory byvam u rodičov tu to tiež nie je ružove a ako ty pišeš na vonok je to v pohode a vo vnutri vo mne je to hrozne a nevladzem dalej ani ja.
napis do temy uzkost, tam chodia aj baby co su zo ziliny a okolia, snad ti poradia
podla toho čo píšeš, tak trpíš depresiou a potrebuješ navštíviť psychiatra. Vynikajúca súkromná ambulancia je v B.Bystrici a volá sa SANAREA