Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

zdravy kulturisticky jedalnicek

Príspevok v téme: zdravy kulturisticky jedalnicek
xleba

Zdravim Vas vsetkych!
Kazdy z nas dobre vie, ze zaklad zdravia spociva hlavne v zdravej, racionalnej a vyvazenej strave. Niekedy sa to avsak neda kontrolovat, najma, ak chce clovek nabrat nejake tie kilogramy, samozrejme ze nie tukove, ale kila vo forme svalovej hmoty :) Preto by som sa vas rad spytal, ako by ste sformovali svoj jedalnicek aby obsahoval co najviac bielkovin, sacharidov a vitaminov a zaroven bol aj najzdravsi? :) tesim sa na vase prispevky :)

moja strava (do zatvorky davam alternativy)
7:20 - rozky so sunkou, vajickom, syrom a rajcinou + mandarinka ( ovsene vlocky s mliekom + banan)
8:40 - ryza + kuraci rezen + zelenina(rozky podobne ranajkam + zelenina)
10:40 - tvaroh rozmixovany s mliekom + piskoty
12:00 - obed - vzdy je nieco ine :)))
14:00 - cestoviny s kecupom a zeleninou(rizoto, alebo ine varene jedlo)
16:00 - 17:10 - trening (pred treningom kreatin)
po treningu - mlieko s grankom a tvarohom
19:00 - kuraci rezen alebo ine tepelne upravene jedlo + ovocie/zelenina
pred spanim - tvaroh s mliekom

nutricne hodnoty(vsetko uvadzam cca)
kalorie - 3000-4000kcal
sacharidy - 300-350g
bielkoviny - 100-120g (3/4 tvori tvaroh)

Rad by som sa spytal, vyhovuje takyto jedalnicek zdravemu zivotnemu stylu? co by ste na jedalnicku zmenili? Dakujem vam :)

s pozdravom, Macej :)

Keči

Nieje to zlé, ale mas tam par jedal ku ktorym by som pridal bielkoviny na ukor sacharidov. Napr rano tie vlocky + mlieko. Mlieko ma sice bielkoviny ale mlieko je tazsie vstrebatelne preto by som ho ako zdroj bielkovin velmi nevyzdvihoval. Kludne ho tam nechaj ale pridaj k tomu este na zaver nejaky kus dobreho syra. Uplna bomba proteinova je olomoucky syr 30% skoro ziadny tuk, ziadny cukor.. ale su aj syry chutnejsie s obsahom cca 21 - 25 a trocha toho tuku ta rano nezabije. (Radamer je uplna pecka ale 250 g stoji cca 3 eura. ale mas to na 5 dni po 50 g.) dalej ked uz varis cestoviny, drbni tam aj 2 platky soje, vari sa to cca rovnako dlho je to vizivne a lacne. A po treningu by som uprednostnil lahko vstrebatelny whey protein + trocha granka podla toho kolko ma samotny protak percent. + banan. Ale urcite s vodou. Mlieko zhorsuje vstrebatelnost. Vecer ten tvaroh ok, nizkotuc mlieko a na lepsie stravenie nejake kakao, granko. PS. Skus spestrit jedalnicek napr: konzerva tuniaka oprazena na panvici je raz dva, da sa vselicim doplnit- olivy, fazula, kukurica, chilly... + cestoviny - ryza

pre vtipnych ludi len doplnim ze mame na mysli obsah konzervy nie jej kovovu podstatu...