Mam strašne napuchnute dasna, mam pocit že mi vyliezaju az zo zubov,cele červene... usta plne áft a velku bolest. nemožem poriadne ani jest. doktorka mi povedala že je to sposobene nejakym virusom, mam na to vodičku aj vitamin B antibiotika, vyplachujem kamilkovym aj repikovym čajom... ale stale mi to pribuda, každy den nove afty. prosim vas ak ste to mali už niekto poradte mi budem velmi rada a ak vie niekto po kolkatich dnoch to asi mizne, mam to od stredy ..strašne ma to boli naozaj a chcem sa toto uz ZBAVIT.. Dakujem velmi pekne. pekny večer
Afty a opuchnute dasno
cudliprstik.. chudatko tak jej drzim palce nech to aj jej čo najskor prejde, viem jak ju to musi strašne boliet, prajem jej skore uzdravenie. mne dnes rano pribudli dalšie dve afty v ustach.. neviem co s tym už..a ma aj ona tie zakerne afty? ustupilo jej to trochu tie dasna?. mne teplota tiez presla vcelku sa citim zdrava az na tie usta...za ostatne prispevky dakujem
Moja dcérka to má tiež už od pondelka a to má len 3 roky, od pondelka nič nevie zjesť, aspoň že mi pije len kakao a vodu, tiež užíva anitibiotiká, už druhé, injekcie B12, mala by si vypláchovať ústa, ale nie je ochotná. Musí ju to strašne bolieť, lebo celé noci nespíme, aspoň že už veľmi vysoké horúčky ustúpili. Zo začiatku nebola ochotná ani antibiotikum užívať. Tak si predstav, čo môže také malé ešte bezbranné dieťa prežívať. Treba to vydržať.
pozri na temy s virusami.Je ich tu niekolko(herpes, opar, mononukleoza/Epstein Barr Virus, hpv, ...)
Kazdemu odporucam minimum brat selen, zinok, vitamin C (v pripade viralneho utoku kazdu hodinu 1 gram esteru C alebo ineho neutralneho vitaminu C) a probiotika.