Mam strašne napuchnute dasna, mam pocit že mi vyliezaju az zo zubov,cele červene... usta plne áft a velku bolest. nemožem poriadne ani jest. doktorka mi povedala že je to sposobene nejakym virusom, mam na to vodičku aj vitamin B antibiotika, vyplachujem kamilkovym aj repikovym čajom... ale stale mi to pribuda, každy den nove afty. prosim vas ak ste to mali už niekto poradte mi budem velmi rada a ak vie niekto po kolkatich dnoch to asi mizne, mam to od stredy ..strašne ma to boli naozaj a chcem sa toto uz ZBAVIT.. Dakujem velmi pekne. pekny večer
Afty a opuchnute dasno
neviete ci su afty prenosne aj bozkavanim?
tak to sem znova hodim:
Zvysovanie imunity zvnutra robi ovela viac proti vsetkym viralnym, vcitane herpesov, ktore mame temer vsetci v tele permanentne, nez vsetky mastickovania a specialne ozarovania zvonku. Virusy su v celom tele a objavia sa naplno, ked je telo oslabene. A nesposobuju len opar, ako sa mnohi naivne nazdavaju, ale aj poskodzovanie nervov(bolesti, depresie...), poskodzovanie sliznic(zapaly...)poskodzovanie zaludocnej sliznice, pankreasu, pecene atd, su aj jednou z pricin tzv. autoimunnych chorob(v spojeni casto s bakteriami a mykoplazmami)
Takze znova zdoraznujem, zvysujte si viralnu imunitu a kazdy by mal brat aspon selen, zinok a obcas probiotika, ti co maju viac problemov tj castejsie sa opakujuce prejavy(opar, pasovy opar, bolesti z roznych zapalov atd) si mozu vybrat s nasledujucich zoradenych zhruba podla ucinnosti
aloe vera(dlhodobo brane zvysi imunitu voci nielen virusom ale aj inym), l-lysin, vitamin C vo vacsich davkach, echinacea, baza, astragalus, GSE, oreganovy olej,collostrum, lapacho, extrakt z olivovych listov a chaparal(larrea tridentata)
Vitamin C vo vacsich davkach znamena minimalne kazdu hodinu zobrat 1 gram=1000 mg neutralneho vitaminu C(ester C calcium askorbat, buffered C, sodium ascorbate.)
Zinku 50 mg, selenu 400 mcg,astragalus 2x1 gram, gse 60 kvapiek do litra vody, oreganovy olej len v kapsuliach, tekuty by napuchnute sliznice prilis palil.
Collostrum 2x5 gramov,
lapacho caj z lyzice lyka(varit 20 minut odstat aspon 3 hodiny, nie ako hovori navod z cajoveho domu.
Extrakt z olivovych listov, 3x750 mg(20% oleuropein)
Chaparal=larrea tridentata 2x1 gram.
Kokosovy olej a aloe vera su mierne antiviralne ale hodne hojive.Odporucam niekolko lyzic denne.
ano presne to napisala ejdna doktorka na forum, že je to ludovo povedane presne je to aftózna stomatitída
a z. r. kolko tot ovjmu synčekovi ais trvalo? nepametas si či nebol nejaky zarzačný prípravok čo by mu pomohlo.. zajtra si idme zbehnut do lekarne pre tantum verde ževraj to pomaha a nemate niekto skusenosti s HERBADENT. niekde som čitala že stomotologovia hovoria že to skor zhorši ale mne to odporčil v lekarni. tak neviem čomu mam verit a nemožem si dovolit aby sa mi to zhoršilo elbo to nevydržim asi použivala som ho asi dva dni ale afta na pere sa mi premenila na jeden velky pupak bieložlty a hned vedla toho druhy tak neviem či je to tym alebo sa to len prirodzene širi dalej... za každu radu vam budem vdačna :) prajem pekny vikendovy večer
Coxsackie virus A(12 najcastejsie) je ale prenosny medzi detmi v skolkach dokonca z deti na dospelych so znizenou imunitou na virusy.
Hygiena (v pripade malych deti, co babru vstko a strkaju si spinaver prsty do hnoca, oci a ust)vyzaduje casto izolaciu, kym epidemia neprejde.
Nosic virusu, od ktoreho sa da nakazit nemusi mat dokonca ani typicke prejavy na slizniciach
Inac je to aj mozne u koz aj oviec teoreticky
slintvku by mali lekari poznat, je absurdne ked ju nevedia diagnozovat.
Na Slovensku sa tradicne objavuje jej zoonoticku druh, tj prenosny z krav na ludi.Je to nedostatok v sterilizacii(pasterizacii) mlieka alebo nedokonale prepeceneho masa.
napíš ako si dopadla
z.r. aj mira dakujem pekne za prispekvky
no kukala som an googli tu slintavku asi... zbehnem zajtra za doktorkou vuidim co mi povie a čitala som že to postihuje dmale detičky a v predškolskom vkeu ja mam 17... čiže to neni pravda čo pišu može to mat hoc kto.?
je to fakt neprijemne a uz chcem mat po tom
Práve sladkosti sú príčinou tejto choroby,tak keď ich budeš papať, stav sa ešte zhorší.
Mikroorganizmy budú prosperovať a vitamíny a minerály budú miznút z tela.
to je slintavka. mal to môj syn asi keď mal 5rokov. Napuchnuté ďasná, ani zúbky mu neboli vidieť. Veľa vit B a papať len sladkú krupicovú kašičku, čajík tiež len sladký. Ono to tak nebolí keď sa papá sladké. Je to dosť zdlhavé kým sa to dá do poriadku.Veľa úspechov. pá