JATYON prosím poraď

Príspevok v téme: JATYON prosím poraď
Bobo

Prosím Vás poraďte mi niečo proti bolesti chrbtice. Bolí ma drieková časť -kríže- a bolesť vyžaruje do stehenného kĺbu a celej ľavej nohy. Veľmi tým trpím, ráno sa ledva viem pohnúť a poobliekať. Beriem na to len lieky proti bolesti. Milý Jatyon, jedenkrát si mi už veľmi dobre poradil, to psýllium zabralo hneď, preto pýtam radu od Teba aj teraz. Vopred ďakujem.

swan

ahoj mam 30 rokov a trpim bolestami v pravej nohe.od nedele mam bolesti v stredu som siel k doktorovi dal mi diclofenac a dnes je nedela a je to stale horsie a horsie vlastne uz ani nevstanem. moze mi niekto prosim poradit co mam robit lieky od bolesti nezaberaju. a tiez ma boli velmi aj v podbrusku vie niekto preco

RNG

vyskusaj 9 gramov kvalitneho rybacieho oleja. Je viacej mojich priatelov, co sa trapili mesiace(osteoartritida, priskripnute nervy-samozrejme bez nalezu, zapal sedacieho nervu atd) za 6 az 8 tyzdnov boli v poriadku.
Rybaci olej je aj tak dobry, skus to.

lea

Ahojte, no ja som uz od januara vsetko vyskusala. Infuzie, lieky /Voltaren, analgetika, magneziumB6), akupunkturu, cvicenie pod odbornym vedenim, ale stale to vystreluje do pravej nohy. Co vsak aspon ciastocne pomohlo bolo cvicenie, USG do poskodenej platnicky a akupunktura. Ale ide to velmi pomaly, asi mi uz len ta ozonterepia ostava, ale chcela som sa invazivnym zakrokom vyhnut. mam 30 rokov a protruziu L4/5 v rozsahu 5 mm. Nikdy predtym by som nepovedala, ze chrbtica moze az take problemy sposobovat.

RNG

Na bolesti nervoveho povodu z doplnkov okrem horcika treba doplnky na hojenie nervov(poskodenie) a to je v prvom rade rybaci olej(omega 3 oleje Epa a hlavne DHA). Zaroven to je protizapalove. Davka 6-9 gramov. Najlepsie je obohateny(viac EPA a DHA) a molekularne destilovany-zarucene bez ortuti.

alternativa

Pre BOBO 2: k tomu, co nemam na sebe odskusane alebo neviem urcite, sa nevyjadrujem. A tak je to aj s ucinkom kineziologie na Tvoju diagnozu, neviem. Dolezity je Tvoj kludovy rezim a to nielen fyzicky. Jedna myslienka znameho spickoveho neurologa z BA o Tvojej /aj mojej/diagnoze: tato Dg je zla, neskutocne bolestiva, ale DA SA S NOU plnohodnotne ZIT. Zamysli sa, pod tarchou coho ti "rupe" chrbat a men postupne niektore svoje postoje v zaujme seba samej. Drzim palce.

bobo2

Milá Alternatíva, chcela by som sa opýtať na Tvoj názor, či by kineziológ vedel pomôcť aj pri lumbo-ischiatickom syndróme. Zároveň Ti ďakujem za rady, dva týždne som nevedela ani chodiť, dúfam že zajtrá sa mi už podarí zájsť k lekárovi a kúpim si aj tie prípravky, ktoré si mi radila. Ak poznáš kineziológav blízkosti Ba, prosím Ťa pošli mi mailom adresu. Ďakujem pekne za rady.

alternativa

Bobo, vyrazanie bolesti do nohy a ciastocne tlmenie bolesti oxazepamom nasvedcuje na neurologicky problem /asi zapal sedacieho nervu/, ktory bol vyvolany pravdepodobne porusenim niektorej z platniciek resp. jej vysunutim. Uz odporucane teplo zpravidla pomaha, ale NIE teply kupel, ten zvacsa "nesadne". Zabera teplo SUCHE /napr. el. poduska, lavathermova vlozka, termofor/, ale reakcie su individualne. Dobry je kludovy rezim, vyhybat sa stresom, prievanu a chladu. Aj v akutnom stave mozno vyuzit doplnkovu liecbu /elektroliecba, masaz-jemna, nie sportova/, nie cvicenie. Vyliecenie je vsak dlhodoba zalezitost. Je mozne, ze sa stav bude opakovat. Moja skusenost : hned v zaciatku objavenia sa bolesti vyrazne zvysim prisun B-komplexu, horcika a 2-3x denne jem anopyrin. Toto mozes skusit aj teraz. Mne to zabera. Drzim palce