je to reálne žiť s takým myslením a aj ho prakticky využívať pri riešení problémov či prežívaní bežných životných situácií? ak máte osobné skúsenosti, budem rada, ak napíšete.
pozitívne myslenie
negativistka: Dnes som sa zase raz zobudil zo zlých snov. Teraz neviem, či to bolo horšie v tých snoch, alebo po prebudení z nich ( myslím pocity po tých snoch ). Každopádne dobrý začiatok dňa to nie je. Pohľad z okna na zamračenú oblohu a predstava blížiaceho sa pracovného týždňa mi tiež na nálade nepridali...
M74, o tom spaní mi ani nehovor..ja som bola z celého týždňa taká unavená, že som si na hodku tiež pospala :)
Ja som predchv.prišla domov..ale nechcem sa utápať v myšlienkach:( asi pojdem ešte na korčule, bo vonku je naozaj krásne :)
negativistka: No prišiel som dnes z práce domov a skoro 2 hodiny som si pospal. A to moja práca nie je nijako náročná. Ale ako spieva Nohavica: " Spánek je sladká mdloba...". Vyššia moc zhatila časť mojich plánov na víkend a to ma trochu zlomilo. Zas je pravda, že včera som mal nabitý program. Teraz sa chystám na plaváreň, lebo mám pocit, že sa doma budem iba trápiť.
M74, hmm.. píšeš moje myšlienky.. proste mám na srdci veľa slov, ale presne to vyjadriť..to mi dá námahu.. mám kamarátky, čo to pochopia, vidia, že som smutná..ale zase nevedia úplne ako to naozaj je s mojím vnútrom.. a mám tú jednu, čo som už spomínala,ktorá mi nevie poradiť, nevie sa vyjadrovať o pocitoch.. je taká, svojim spôsobom, jednoduchá, v tomto.
niekedy mám toho toľko za deň, napr.ako včera, tak som na svoje problemy nemyslela, ale dnes.. môj plán je asi len taký, že byť doma a poriadne sa vyspať..a to už budem rozmýšlať nad hlúposťami, ako sa poznám.
negativistka: V podstate si to vystihla. Predsa, keď nejako ako tak zmysluplne strávim čas, potom nemám až také negatívne pocity. A tiež sa tvárim ako veselý a vtipný človek, ale hlboko vo vnútry cítim, že to je možno iba taká maska, aby som ukryl smútok v duši. O mojich skutočných pocitoch nikto nevie. A tiež mám pocit, že na to ako sa cítim sú moje slová malé a nedokážem to povedať.
M74, svojím spôsobom ti rozumiem.. jednoducho by si chcel mať vela iných aktivít ako sa zožierať negatívnymi a zlými myšlienkami:) Ja to mám tak, že ked som vonku, v spoločnosti, s niekym živo debatujem, športujem, na um mi nepríde to, čo ma momentálne trápi, ale akonáhle sa sprchujem, sama som v izbe, abo idem sama domov z prace..tak už sa to zase objavuje :-/
t333, presne tak, vela negatívnych postojov sme si zobrali z detstva, aj ked ja osobne neviem, čo by to mohlo zapríčiniť z detstva..ale tak ako sa aj hovorí, ľudia na zlé zabúdajú..ale až po rokoch
ano , ta kniha nie je uplne naj..
je to tak trochu americky styl - vsugerovanie si niecoho. ale co som si ja zobral z tej knihy je analyza>> preco nieco vnimas negativne, preco reagujes tak ako reagujes>> princip toho celeho je, ze nase sucasne posotje sa formovali cely zivot a hlavne v detstve (a casto su to negativne postoje), je treba ich odstranit atd.
negativistka: Môj osobný život tiež nie je uspokojivý a tiež sa kvôly nemu často trápim. Ale snažím sa žiť normálne daľej. Nedávno som mal trochu prelomové obdobie, keď ma kombinácia dosť negatívnych zmien v živote( aspoň z môjho pohľadu ) nakopla a prinútila ma trochu vystúpiť zo stereotypu. Takže teraz sa snažím konať dobré skutky, stretávať sa viac s ľuďmi a žiť viac naplno.
t333, dakujem! skúsim sa popýtať. Knihu-Miluj svoj život-máme doma..čítala som ju cca pred 4mi rokmi, asi by som mala zase.. ale tam sú také sekcie, teda ak si dobre pamatam, tak napr. že si budem hovoriť, že som Milá, dobrá, úspešná a pod..a to si vlastne mám vsugerovávať.. a tak ma potom aj ostatní budú vnímať..
M74, ja práveže v tomto myslím pozitívne, že mám dobrú prácu(aj keď nie platenú tak akoby som si predstavovala) ale pomyslím si na nezamestnaných..a poviem si, že čo by iní dali za to byť na mojom mieste. ja skôr myslím negativne v oblastiach rodiny-úmrtie, kamarátky-odchod, muži- vzťahy. že v tom sa mi moc nedarí i keď sa mi ostatní čudujú, bo v práci som usmiata, snažím sa nedávať najavo skutočnosť..
Tak isto ako ty, obdivujem taký ľudí!