viete poradit nieco na nechutenstvo u trojrocneho dietata?
nechutenstvo u deti
Ahojte prosím o radu...... Moja 5 ročna dcerka trpí nejakým nechutenstvom,proste mam pocit akoby mala uz aj bulimiu lebo vidim ze ked nieco zje ze to potrebuje aj vyvratit..... proste jej to rastie v ustach..... nic nechce jest,iba ked uz fest kricim tak potom trosku... ale keby jej cely den nedam jest,tak ani by si sama nepopytala.... neviem co mam uz robit,som z toho na prášky......... dakujem
ahojte mam synčeka bude mat v auguste 3 roky a trpi nechutenstvom asi od roka,čo je ešte vačši problem že velmi malo pribera a trpime a mame skoro stale velmi tvrdu stolicu.Krvne testy mame ok a ani chory nebyvame chvalabohu.Synček trpi "len" atopickym ekzemom.Vie mi niekto poradit z čoho to može byt? Dakujem
mozete mi poradit neviem co mam robit mam syna ktory ma 3 mesiacie nechce jest mlieko,cajik nic a tak je od vcera iba place potom sa unavy a spi prosim co mam robit dakujem
nechcem vás strašiť, moj syn prestal poriadne jesť v 2 rokoch. teraz má 3 a pol. rok som chodila za dr. že mi nechce jesť. za deň zje horko ťažko za flašku mlieka, jogurt, kusok rohlíka. ona ma vždy poslala domov s tým, že má také obdobie, že sa v školke naučí jesť. aj ten sposob akym mi davala najavo, že robím z komára somára. pred mesiacom ma prešla trpezlivosť. prešla som k druhej dr. tá vzala moje slová vážnejšie a porobila pár krvných testov. vyšlo najavo, že syn má alergiu na kravskú bielkovinu a lepok. čo by sa bolo stalo, keby som posluchla predošlu dr. a čakala so založenými rukami, kedy toto obdobie jenedenia mojho syna prejde? podotýkam, že príznaky nemal a nema žiadne, len to nechutenstvo.
Moj syn ma 1r a 3mesiace.No odmieta cokolvek spapat.A ked uz nieco,tak jeden jogurt za den,ale to je malo si myslim.Je to normalne?
ak je nekojený tak od 8. až 10. mesiaca možeš davať biely sladky activia jogurt, termixy nie su vhodne. ja by som dala až od roku termix. v 6. mesiaci (vraví sa, že pri nekojených už v 4. mesiaci) možeš začat davať najprv zeleninku a potom až ovocie, aby si nezvyklo na sladšiu chut ovocia, lebo zeleninu potom nebude chciet. porad sa so svojim pediatrom, nekrm dieťa hlava nehlava, aby si prilišnou aktivitou nenarobila viac škody ako osohu (rozne zažívacie ťažkosti či už teraz alebo v buducnosti. začni najprv uvarenou mrkvou daj mu par lyžičiek a počkaj 3 dni, či nebude nejaka zvalstna stolica alebo bolesti bruška, vyrážky. ak nie potom mu ju možeš davat. podobne treba zavadzat aj zemiaky, brokolicu, karfiol (ale len ružičky, lebo stopka velmi nafukuje). pri ovoci su vhodne jablko, hruška, banan. ovocie červenej farby (jahody čerešnš višne) až po roku lebo su vysoke alergeny. ale ved pri každej poradni ti dr. povie čo mu možeš už dať, ak nepovie, pytaj sa.
Ahojte, chcem sa opýtať od kedy môže dieťa papať termix? Malý mí 4 1/2 mesiaca pije Nutrilon, sem tam na večer instantnú kašu, ktorá mu strašne chutí.
ahoj prosim vas o pomoc uz neviem co mam robyt moja dcerka uz ma 1 rok aj mesiac a stale mi nerastie narodila sa a mala len 57cm a teras ma 67cm stale je malicka vyzera na tich 6 mesiacov a je chuda papa dobre ale neviem preco neprybera a ma strasne problemy so stolicou musim jej stale davat kvapky aby mohla mat stolicu ja uz neviem co snou mam robyt pomozte mi prosim vas ma 1 aj mesiac a ma len 7 kg ja som uz hotova celkom