Preco sa muzi nevedia "hadat" + vyhovorky

Príspevok v téme: Preco sa muzi nevedia "hadat" + vyhovorky
arasidka

Ahojte,
uz mi ide na nervy, ako je to u nas.... nieco sa stane, snazim sa otvorit problem a prediskutovat ho, priatel mi na to vzdy povie: ano, mrzi ma to, ale zaroven sa nemam preco citit previnilo, lebo za to nemozem...budem sa snazit aby..... lenze o mesiac sa to zopakuje a takto stale dokola...mame v podstate le jeden problem, ktory je tu stale, am toho uz dost...a este ja sa citim previnilo,ked mame tuto debatu, ze som vobec zacala,...chlapi hned vsetko prekrutia...preco? chcem tak vela,ked chcem vysvetlenie problemu a nejaky navrh na riesenie? je tu nejaky psycolog,ktory mi otvori oci a povie , ze chlapi toto nedokazu? su tu zeny,ktore prisli na to,ako sa "hadat" aby to niekam smerovalo? som zufala,ide mi to kvalitne na nervy

jajka001_

presne viem, o com hovoris. to ze vravi ze je to tak ako ty chces, vyhovorky aby nemusel plnit to co ti slubil, pretacanie skutocnosti. lebo ti to slubil len preto aby mal pokoj. to co spravi pre teba, po dlhom prehovarani, robi len preto, aby mal pokoj. ma pocit ze ho do toho nutis, pritom on by chcel robit nieco ine.
o co konkretne ide? ty mas pocit ze travite spolu malo casu a on ma pocit ze ho obmedzujes? na zaciatku vztahu ked ste zalubeni, stale chcete byt spolu, ale casom sa to meni. kolko casu travite spolu? ako dlho ste spolu? najdi si konicky, necakaj kym bude mat cas na teba. nech je to on ktory caka, a ty sa bav.
dohodnite si cas, ktory budete travit spolu, na pevno, ziadne vyhovorky. ak sa ti vyhyba zamerne, zrejme uz nema zaujem. musis si uvedomit ze ho do toho neprinutis. stala si sa prilis dostupnou a zavislou na nom, preto tvoju spolocnost az tak nevyhladava, pretoze vie ze ta ma stale poruke. ak bude citit ze ta straca, mozno opat prejavi zaujem.
ak sa da, najdite si spolocne zaujmy.

arasidka

ked navrhenm sposoby riesenia,vzd ypovie,ano,dobre, suhlasi so vsetkym.... pride mi to take,akoby uz to chcel co najskor uzavriet,len nechje ticho,nech som spokojna....
a potom s adozviem,ze vsetko je podla toho,ako ja chcema,le v danej chvili ssa nevyhadri,ako to chce on...tak uz vazne neviem,ako konat...

jajka_001

pre bena : muzi maju predsa tiez svoje finty na nas :) staci trosku zalichotit a hned sme ochotne na vsetko.
zeny zase maju system na muzov ako ich presvedcit ze to co robia, robia z vlastnej vole, hoci to nie je vzdy tak. nechcu mat pocit ze su ovladani zenami. hoci zeny vo vztahu bojuju za oboch.

jajka_001

arasidka nestavaj sa v rozhovore s nim do polohy - ty mi ublizujes. ste partneri tak v tejto rovine s nim aj jednaj, daj riesenia situacie. muzi casto klamu len aby sa vyhli vycitkam zo strany zien za veci ktore nepovazuju za dôlezite. ako napriklad travit viac casu spolu.

jajka_001

a tebe sa snad paci ked ta niekto kritizuje? problem bude asi skor v tom, ze ked sa postazujem partnerovi, ma pocit ze mu nieco vycitam, aj ked sa ta vec jeho vobec netyka. netreba robit z chlapov blbcov a stale ich chvalit aj ked nie je zaco, to by ta velmi rychlo prekukli, ale pochvala, ktoru si zasluzi dobre padne. aj tebe, nie? a ked sa bude s tebou partner citit fajn, bude tvoju spolocnost vyhladavat.

wlada

Vacsina muzov nerado pocuva vycitky ci chyby spravania-lebo si to ihned prelozia,ze nie si spokojna s nim ako s muzom - nie tak,ze ti vadi konkretne spravanie z konkretnej situacie.Su proste jesitni.A to,ked zacnes kritizovat-tak to uz je privela.:-)
Rada-nekritizuj,nevycitaj-povedz rovno len to a to sa mi nepacilo,to a to ma ranilo.Bodka.A dodaj,ze budes len rada,ak ti on povie,ak sa mu nieco nepaci,ci ho nieco rani...
A CHVALIT CHVALIT CHVALIT kazdy den,aj za blbosti, napr.ze dycha,ked lezi na gauci s dialkovym v ruke :-) uvidis,ako "zavrti chvostom".
To mi opet nanda 1BEN1- ale arasidka,aj ked sa z toho smejes - funguje to, vsak zeny???? :-))

arasidka

niekedy mam pocit,ze som ta,ktorej stale nieco vadi...aj ked,ozvem sa len vtedy,ked uz to zachadza daleko... ale ja tvrdim,ze komu je dobre,nestazuje sa.... neviem,ozaj ja to tak,ze zena je ta,ktora sa viac prisposobi?strasne ma to trapi,ked mu musim nieco vycitat...ale obcas to inak nejde... naozaj vediem tie rozhovory v mieri,ale je on taka povaha,ze nevie prijat nejaku kritiku ahned sa urazi,sekne to s nim anebavi sa s o mnou a ak,tkalen tak stroho... ze,no dobre, fajn, ved je to takto,ok,uz to nechajme... s tymto neviem,co robit...

wlada

Mila arasidka,kedze si svojpravna slobodna bytost,vyber si radu,ktoru ty CHCES,pripadne si urob po svojom, ako TY CHCES.
Svoju radu myslim uprimne,uberme zo zbytocneho nafukovania a nehladajme problem,tam kde nie je.Ked ti nedajboze ochorie dieta,prip.manzel - pochopis,co je problem.
Ale hlavne / a teraz uz srandujem/ - nenacinaj problem ci vycitku, ked je muz hladnyyyyyyy. :-)))))))
Iste si pochopila,ze teraz si robim srandu z 1BEN1a.

jajka_001

znervoznovat niekoho od rana tym ze vecer si chcem s tebou prehovorit - to nie je dobry pristup
vezmi si to z tvojej strany, ako by si sa citila
co sa tyka travenia viac volneho casu s tebou, recami nic nedosiahnes. urob pevny plan. naplanuj akcie, a respektuj ze chce travit volny cas aj bez teba a nevycitaj mu to.

arasidka

niekedy mam pocit,ze som ta,ktorej stale nieco vadi...aj ked,ozvem sa len vtedy,ked uz to zachadza daleko... ale ja tvrdim,ze komu je dobre,nestazuje sa.... neviem,ozaj ja to tak,ze zena je ta,ktora sa viac prisposobi?strasne ma to trapi,ked mu musim nieco vycitat...ale obcas to inak nejde... naozaj vediem tie rozhovory v mieri,ale je on taka povaha,ze nevie prijat nejaku kritiku ahned sa urazi,sekne to s nim anebavi sa s o mnou a ak,tkalen tak stroho... ze,no dobre, fajn, ved je to takto,ok,uz to nechajme... s tymto neviem,co robit...