poraďte mi, prosím niekto. mám skoro šesťročnú dcéru s predčasnou pubertou. lekárka(podotýkam odborníčka z BA) mi tvrdí, že "nemá poruchu nadobličiek, ale ide do predčasnej puberty z nadobličiek ale ona nevie prečo"....
čo po pol roku vyšetrovania je niečo s čím sa s manželom nemôžeme uspokojiť.robili jej aj hormonálny profil a ACTH test, vraj je všetko v poriadku....viem, že sa to musí upraviť liekmi, ale ona jej nenasadila žiadne lieky ani nič iné. poraďte kam s ňou ísť,nepoznáte nejakého odborníka, ktorý nás neodbije takýmto niečím alebo čo s ňou robiť. pretože keď hovoríme o puberte, tak je to komplet zo všetkým, čo prináša: šomranie, odvrávanie, zmeny nálad, výkriky, návaly hladu.....a mať doma šesťročnú puberťáčku nie je normálne.
u psychologičky sme boli, a tá potvrdzuje to, že je to pubertálne správanie.
pomôžte kto viete,
a kto nechce pomôcť, nech radšej nepíše, takých dobrodincov nehľadám....
ĎAKUJEM!
rodičia a endokrinol. - POMOC, prosím
ja som tam ležala ako dieťa,potom tam ležal aj moj syn a teraz sa tam liečim ambulantne.Skús si nájsť na imternete ich stránku,tam najdeš aj čislo a treba povedať,že ide o dieťa.Ked tam zavoláš,povieš o čo sa jedná,že sa potrebuješ objenať na vyšetrenie s dietatom a oni ti určia dátum.Ale skús čo najskor,lebo je tam dlhá čakacia doba,aspon u dospelých.
daniela, stačí odporučanie od obvodného. Zavolat treba na číslo zo zoznamu a pýtat si klapku, kde sa objednávajú pacienti (aspon tak to bolo este donedávna). Povedz dopredu, ze ide o dieťa (možno sa tam endokrinologovia špecializujú).
ahojte, teraz som sa pripojila....ďakujem vám za odpoveď. stačí tam odporučenie od obvodného lekára alebo musí byť od nejakého odborníka? a nakoho sa tam konkrétne treba obrátiť? už ste tam boli?
čo tak skúsiť Národný endokrinologický a diabetologický ústav /NEDU/ v Lubochni.Je to pri Ružomberku,má celoslovenskú posobnosť a sú tam dobrí odborníci.Len treba mať odporúčanie od lekára a telefonicky sa tam objednať.Je to síce daleko,ale za pokus by to stálo.Funguje tam detské odd.na dobrej úrovni,v prípade potreby je dieťa hospitalizované,ale nie je to ako v nemocnici,je tam režim ako v kúpeloch.