Dedicnost Cukrovky

Príspevok v téme: Dedicnost Cukrovky
Peto

Ahojte,
Moj otec je cukrovkar na inzuline uz od 25-tich rokov, dedko bol tiez cukrovkar. Aka je pravdepodobnost, ze to postihne aj mna? Mam 23 rokov, krvne testy som mal nastastie vzdy v poriadku a zatial sa citim ok. Bojim sa, ze raz mozno tato hnusna choroba postihne aj mna. Neviete mi poradit ako by sa tomu dalo predist, jest vitaminy, alebo uplne vyhodit sladkosti?
Dakujem za rady a nazory.
Peto

ojko

Pravdepodobnosť,že matka diabetička bude mať dieťa,u ktorého sa prejaví diabetes 1.typu, je asi 2%.To znamená, že zo 100 diabetických matiek, ktoré budú rodiť, 2 porodia deti, ktoré neskôr dostanú diabetes mellitus 1.typu. Ak je diabetik otec, táto pravdepodobnosť je vyššia, sú to 3-4%. Ak otec aj matka mali diabetes mellitus, pravdepodobnosť je až 30-40%.
....a ak sa budeš ktomu ešte aj dostatočne modliť,tak pravdepodobnosť vo vašom pripade potom bude ešte aj 10x menšia :-) teda 0.3 - 0.4%...to bol vtip :-)

espeny23

Môj priateľ ma diabetes 1.typu, ak by som sa rozhodla mať s ním dieťa, aká je pravdepodobnosť dedičnosti??poradi mi niekto?

mira

Skutočne sú "dedičné" len stravovacie zvyklosti. Bohužiaľ, tá strava, ktorú doporučujú lekári je neúčinná, pretože nerešpektuje procesy štiepenia a trávenia potravín obsahujúcich cukry a toky energie v tele.
V Ľubochni podávajú ťažkým pacientom potravu, ktorá ich problémy ešte zvyšuje.

RNG

ked sa vyhnes prebytku cukrov, skrobovin(to iste,co sladkosti, lebo skrob sa v tele meni na cukry) a hlavne hydrogenizovanym =stuzenym rastlinnym olejom, ktore sa usadia ako tvrde lipidy na bunkovych stenach, cim nedovolia bunkam sa otvarat(inzulinova insenzitivita), nemusis sa obavat.
Zial ja som sa to dozvedel az prineskoro. Mne lekari odporucali tzv rastlinne tuky(priemyselne spracovane) a skroboviny a odhovorili ma od prirodzenej stravy(maso, maslo, orechy).Vysledok=cukrovka.
Dedicnost je tu hlavne v zmysle stravy, ktoru prevezmes do znacnej miery od rodicov.

kosa

Petre, cukrovka je tak deditelna-dedicna ako amputovana koncatina.
dodrzuj pravidla zdravej ZIVOTOSPRAVY, a o cukrovke budes len pocut z rospravanja trpjacich.

evik

bohuzial, peto, diabetes patri naozaj medzi vysoko dedicne choroby. samozrejme, musis vo zvysenej miere dbat na spravne stravovanie, obmezdovat cukry a hlavne pravidelne monitorovat hladinu glukozy. vyhybaj sa nadvahe! ale rozhodne ta nechcem strasit, vobec nie je iste, ze mas tu chorobu prave vo svojich genoch :). drzim palce