Ahoj,lidicky,som s mojim partnerom uz pol roka,strasne sa lubime,len 1 vec mi je dost nejasna,co som si uvedomila az nedavno ze je to trosku divne.Este Nikdy ma neoslovil mojim menom.Stale len "moja""mojko"&q uot;mojinko"atd...je to zvlastne,nic hrozne ale neviem no.Dakedy mi to aj chyba,pocut od neho svoje meno.Co vy nato?
Nevyslovuje moje meno
lessie,bud kludna, je to mile,
stale lepsie, ako by ta mal oslovovat harpia
Ani mne moj priatel nepovedal menon nikdy :) A ani ja jemu.. Len ked o nom hovorim v tretej osobe, ci on o mne , napriklad niekomu tretiemu kto je v tej istej miestnosti a uz vtedy mi je divne ked pocujem ako hovori napr : Monika tam bola... Lessie ved to je uplne normalne... :) Kazdy sa bude radsej oslovovet nejak pekne ;) Milacik, zlatko, laska...
my sa s priatelom tiez nazyvame hocijakymi inymi menami...macko, milacik, laska, zlatko, drahy....atd. podla mna je to prejavom blizkosti a neznosti. ked chceme povedat nieco vazne, ci uz v dobrom alebo v zlom, pouzivame nase vlastne mena. ale nikdy som mu nepovedala zdrobneninou jeho mena, vola sa marek, takze nikdy som ho nevolala marecek alebo marenko...to sa mi hnusi, neviem preco..asi preto, ze ho tak volala manzelka.
takze na tvojom mieste, lessie, by som to nejak neriesila. mozno to pride casom.
*silvia
ja sa volam silva, no mna volaval od zacatku pratel silvinka a ja jeho nie menom, lebo mi bol strasne neprijemne mu hovorit miso alebo misko, lebo tak ho vola vylucne maminka a to by bola dost zla asociacia :D
tak sme postupom casu u mna vymenili pismenka a teraz som ja Vilsinka a on je Moshko :)
u nas to je tiez tak :) menom ma skoro vobec neoslovuje, len ked sa mi chce zaliskat a ja ho tiez volam len zdrobneninami.
Napríklad ja zas neznášam keď mi poviem moje meno! Ja radšej všetko možno (Zlatko,Miláčik,Mojko,Žužu,...)ale keď mi poviem Janka tak ma ide uchytiť vieš tak s toho si nerob nič alebo mu to povec že Ti to chýba:)
sme s priatelkou stvrty rok a tiez ju volam vseliako,len nie menom. Volam ju mojenko,zlatino,krto,babatko....,ale menom ju neoslovujem. Ale reaguje na vsetky tie zdrobneniny. A ona ma tiez nevola menom,len ked ju nahnevam.