Zdravim vsetkych, dcerka (7 rokov)v noci strasne (ale fakt strasne) chrape. Vie mi niekto pomoct, ako to odstranit? Viem, ze sa pre to nemoze dobre vyspat, uplne jej stahuje hrdlo, ked sa nadychuje. Nostek ma cisty, usta zatvorene.Dycha cez nos, ale nejak jej asi zapada jazyk. Neviem si pomoct, chcel by som ju to odnaucit. Snazim sa ju dat vzdy na bok, ale v noci sa vacsinou vzdy otoci na chrbat a vtedy chrape najviac. Dakujem za akykolvek postreh.
chrapanie dietata
Môj syn tiež chrápe, a tiež som s ním mala ísť na nosné mandle, ale nejdem. Keď dáte dieťaťu vytrhnúť nosné mandle, už mu nemá čo zachytávať špinu, či prach, a všetko sa usadí na priedušky - tým pádom budú deti choré na priedušky. Mandle po vytrhnutí znovu narastú. A väčšinou keď deti rastú, prestanu chrápať. Aj moja mama to mala, mandle si nedala vytrhnúť, a potom prestala chrápať.... Kamoškin syn má vytrhnuté mandle a teraz je náchylný na priedušky....tak si vyberte...
Synovi odstranili nosnu mandlu. Hrozne som sa bala. V celkovej narkoze, ale prebehlo to dobre. Odvtedyje zatial zdravy. Ani Nurofen sme odvtedy nepotrebovali.
bola si s nou na nejakych vysetreniach? si si ista ze to nemoze byt ta mandla? v jej veku je to tiez dost mozne...ja mam s vyberom dobre skusenosti...absolvovala som ho v lokalke aj v CA...
tento problem (chrapanie) mal aj syncek mojej znamej - nepomohlo ani vybratie mandli, napokon lekari zistili, ze ide o poruchu zazivacieho traktu - tzv. reflux. Lieci sa na to mnoho deti, a prizankom by va prave aj chrapanie - kedze (napisem to velmo laicky) sa neuzatvara prichlopka traviacej trubice alebo nejako tak... :)Takze skuste urcite vysetrenia, nie je normalne, aby sa deticky takto trapili s chrapanim od malicka
lasia zdravy urcite nie je. sopliky mu zatekaju. chodte k lekarovi.
lasia- no asi zdravy nebude...
Chod s nim na vysetrenie.
Ahojte vsetci.prosim vas o radu.moj stvorrocny syncek kazdu noc chrape.nos ma cisty,usta zatvorene.ale v prieduskach mu chrci,aj zo zadu chrbatik ked ho drzim.je ale uplne zdravy.dakujem
mne vyberali nosnu mandlu, ked som mala 2 roky, narastla mi....tak znova, ked som mala 4 roky...narastla mi znova. potom som uz mala svoju volu a nedala som si ju vybrat. bol to strasny zazitok, doteraz si to pamatam. a vobec to nepomohlo, stale som bola chora. aj som chrapala.
teraz mam 20 a nechrapem vobec. a mandlu mam obrovskuuu!!!
ale ved skusit to mozte...v tej celkovej narkoze.
tiez by som povedala ze nosne mandle odstranit, dajte jej to urobit tam, kde daju celkovu narkozu, a vecer v den operacie po operacii uz bude behat a zabudne, ze jej daco vybrali....