prechod, menstruacne problemy

Príspevok v téme: prechod, menstruacne problemy
mogena

Moja kamaratka sa liecila 6rokov hormonamy, pretoze mavala menstruaciu na 13-15 den!!! Lekar jej povedal, ze inak to u nej nebude!!! Ze musi brat hormony uz vzdy!!! Dala som jej pit alchimilku zltozelenu a mysi chvostik... mesiac po piti caju sa jej menstruacia upravila na 28 dni presne a tak je to uz 6 mesiacov!!!
Moja mamicka je v prechode a uz asi rok mava neprijemne navaly, ktore jej beru energiu... velmi ma to trapilo, lebo hovori, ze caje neznasa, prosila som ju. To pomohlo a tak zacala pit zensky caj- popradsky, aj ked ja zbieram bylinky sama a zbieram a susim ich podla mesacnych faz, myslela som si aspon sackovy a uz na druhy den mala namiesto 30 navalov len 3!!!! A dnes uz nemala po dvoch tyzdnoch ani jeden!!!! Som velmi stastna a dufam, ze ked si to niekto precita, tak mu na dialku pomozem. Dolezite je po caji vypit aj vodu, obycajnu ziadna mineralka!!! Informacie z byliniek sa dostanu do tela len vodov!!!

RNG

Navaly tepla sa daju uplne odstranit, tak ako aj rozne menstruacne problemy s yamom. Ten obsahuje nielen izoflavony a ine pomocne latky, ale najma Diosgenin, polotovar na rozne hormony, ktorymi si telo samo moze vyrovnat kolisajuce hladiny hormonov.
Fytoestrogeny su latky, ktore len ciastocne napodobnuju ludske prirodne hormony, tj je to len viacmenej klamanie tela
Dalsie doplnky posobiace hormonalne su napr damiana, pupalkovy olej(obsahuje protizapalove GLA, velka ulava v PMS)black cohosh, Dong Quai(angelica sinensis), ktory nazyvaju pre posilnujuce/adaptogenne ucinky aj zensky zensen

ANICKA TOMAS

dobri vecer ja bi som chcela spitat mam 26 rokov a nemam pravidenu menstu racijuju us dza mesiace mam len velmi slabe aj to iba dakedii mosem poprosit ao radu vopret vam dakujemm.

januska1

ahojte,
mam 48 rokov, a uz nieco vyse troch rokov mam podobne problemy ako vy. hormonalku som vysadila zo zdravotnych dovodov. zacala som jest mabelle a musim povedat ze priznaky polavily. navaly tepla sice neprestali uplne, ale uz ich je minimum. super je, ze su to tablety na prirodnej baze, takze ziadne obavy ...

Marča

Mám 48 rokov a mám nasledovné menštruačné problémy. Na maternici mám 5 miómov, ktoré
lekár pravidelnými kontrolami sleduje. No už asi viac ako 1 rok mi začala
nepravidelná menštruácia. Najprv mi meškávala ale lekár nechcel prejsť na hormonálnu liečbu nakoľko mám vysoký tlak.
No teraz za posledné 2 mesiace mávam menštruáciu každých 17 dní. Mám naopak nízky tlak a som strašne unavená. Kávu som už nepila viac ako 7 rokov a teraz bez kávy nemôžem existovať. Viete mi poradiť čo mám robiť?

Ďakujem

betina 38

dobri vecer prajem ja bi som chcela vediet co sa deje z mojov mestruaciov mam dva deti a jeden potrat za sebov a menstruacia mi zacala blbnut v 1mesiaci mam dva krat a zase prejdu aj dva mesiace a nemam to ze bi som isla uz do prechodu mam iba 37 rokov to este skoro nie dakujem

wiwa

m123, ja mám tiež hormonálne ťažkosti a mám 38 rokov, už rok chodím k lekárovi, ale ten mi len predpísal hormonálne lieky a vraví, že je ešte skoro aby som bola v prechode. Najprv som mala problémy so špinením pred a po menzes , ale menštruáciu som mala pravidelne každých 28 dní, len to špinenie trvalo +10 dní, tak mi predpísal, lutenyl, vraj je to progesterón na prírodnej báze, ale akosi som žiadnu zmenu k lepšiemu nezbadala, akurát sa mi oddialil menzes, tak naposledy už 4x za sebou som ho nedostávala na 28 deň, ale až na 37 deň. No minulý mesiac som bola chorá tak som nemohla ísť k lekárovi po lieky tak som ich vynechala a dnes je 45 deň cyklu a ja som ešte menzes nedostala, tak neviem, ale mám pocit, že mi tie lieky skôr uškodili ako pomohli. Teraz rozmýšlam, že zmením gynekológa, sice neviem či mi to pomôže ale možno zmení moju liečbu a pomôže. Čaje som už tiež všelijaké skúšala, ale akosi nič nezaberá. No jednoznačne sa chystám na gyn. vyšetrenie, lebo mám na maternici aj malý miomik, tak dúfam, že nenarástol a nie on je príčinou mojich ťažkostí.

m123

Dobrý deň,
aj ja som pravdepodobne v prechode pritom mám len 37 a tie návaly tepla ráno ma ničia. Presne ako píšete berú mi energiu a celý deň som vyšťavená. Presne aký čaj pije Vaša mama a dá sa kúpiť v lekárni?