Používate aj vy rastinné "masla" ak je Rama, Flora... Ja som ich tiež používala, lebo ma to naučila mama, ale zistila som že sú škodlivé, tak som to všetko vyhádzala z chladničky.
Nedávno som našla super článok o týchto veciach, oplatí sa prečítať.
www.mwm.cz
Aj vy používate margaríny?
Ja pouzivam len a len maslo, aj na pecenie. Ked nejaka zena, ktora hovori ako vyborne pecie a spomenie, ze do kolaca strci margarin, len prevratim ocami...Chuti masla sa nic nevyrovna.
Ahoj!
Skus dat tie margariny macke alebo psovi, tie ich iste nezozeru a my ludia ich davame aj detom!!!
jajka, dobre clanky. Kazdy by si ich mal precitat.
Ja som obet lekarskej propagandy, ze "rastlinne oleje" su zdravsiew ako zivocisne a margariny a pomazanky z nich vyrobene su lepsie ako maslo a zivocisne tuky.
V mladosti som vobec o tom nepremyslal a riadil sa ich radami, stravoval som sa "zdravo", tj margariny, mucne produkty serialy atd.
Dnes za to trpim cukrovkou, zapchatymi cievami a v poslednom momente som sa spamatal a zacal rozmyslat o tom co je dobre a co nie. Nasiel som aj skupiny lekarov, co tiez nepodlahli masovej hysterii a nasli celkom iny pristup k vyzive a zdraviu.
Priemyselne vyrobene tuky aj ked povodne zacali z rastlin nemaju molekuly ani podobne tym, co boli v rastlinach. Nic take sa v prirode nenachadza. Takze su to vlastne tukove polymery(tukove plasticke latky) ktore sice vieme ciastocne spalit, takze nie su priamo jedovate, ale su zamorenie pre telo, hlavne ked sa ulozia, lebo telo ich nevie ani poriadne odburat a ukladaju sa na povrchy ciev, cim znicia cirkulaciu a tym rozne organy v tele.
Zlyhanie organov, tj pricina smrti dnes je zvacsa pre zapchate cievy. Prispieva to este aj k rakovinam a celkove nedostatocnej regeneracii tela.
Ja som chcela veľmi schudnúť-to preto som mala výčitky svedomia,že jem maslo namiesto margarínov
samozrejme ze maslo je najlepsie, ale myslim to obycajne, nie tie co spominala mirka23..a bravcova mast je najzdravsia zo vsetkych tychto druhov, clovek by povedal ze nie je, pretoze obsahuje tolko tukov, ale spomedzi danych "tukov" je to urcite to najlepsie a najzdravsie
Práve naopak,maslo je veľmi zdravé,má všetky potrebné vitamíny rozpustné v tukoch,ale neviem presne napísať,lebo si ten článok nepamätám.
mne tie margariny nikdy nechutili jedina vyhoda oproti maslu je ze sa daju hned natierat. stale davam prednost obycajnemu maslu.aj ked je trochu tazke.
Pouzivam jedine Ramu, ta celkom ujde.
a zacala som konecne pouzivat olivovy olej miesto rastlinneho, aj ked je to dost drahe, ale chutovo je to ovela lepsie
ani ja nepouzivam margariny.
ja vzdy len obycajne maslo.
aj to je skodlive?