Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

akne - kozmeticka alebo kozna?

Príspevok v téme: akne - kozmeticka alebo kozna?
kvetinka_ba

Ahojte,
dlhsie sa trapim s akne. Doma sa to snazim vyliecit roznymi produktami z drogerie i lekarne - aj drahsimi, aj obycajnymi.

Rozhodla som sa vsak pre odbornu pomoc. Nevim, ci mam zacat chodit ku kozmeticke alebo koznej. Alebo treba obe?
Dnes som bola prvy raz u kozmeticky, asi 2 hodiny, "rozrypala" mi celu plet a podavala mi dokopy tak 5 roznych produktov. Vraj musim prist este aspon na 3 hlbkove osetrenia a potom staci tak raz za dva mesiace na klasicke cistenie.
Ako prebieha liecba u koznej? Ona len pozrie na plet a predpise nieco z lekarne? Lebo aj od kozmeticky mam odporucene pripravky a masticky.
Ake mate skusenosti? Co je efektivnejsie?
Bojim sa kombinovat obe naraz, aby to nebol privelky zasah pre plet.

lenuliatko

ja som mala tento problem odkedy som nastupila na gymko.a tiez mam 20.a myslela som si ze to mam zo stresu ze nova skola vela ucenia a taka zmena.ale potom ma bolel casto zaludok hrozne som sa vyhadzala.mala som take az hrudky.nenormalne nieco.a potom mi rpisli an te chronicky zapal zaludka brala som trojkonbinaciu likov na helikobaktera tazke to bolo no.ale prezila som to nastastie :D a este stou lampu.ja som ani enverila ze sa to da upravit.ale podarilo sa a fakt mam taku plet ako ked som mala 12.uplne cistu hladku peknu.ani jazvicky neostavaju.
nechcem nasilu natlacit svoj nazor ja len ze soms kor za nieco take bezbolestnejsie :)

kvetinka_ba

Este mi odporucala zihlavovy caj. Aj na pitie, aj na oplachovanie tvare.

Tak mi napadlo, ze mam trochu infantilny nick, ale ine meno mi v rychlosti neprislo na um. Mam 20 a uz chcem mat konecne peknu plet. Ani v puberte som ju nemala taku bolavu, zda sa mi, ze som si ju pokazila experimentovanim s kozmetikou. Teraz je akoby rezistentna voci akemukolvek pripravku, po 4-5 pouzitiach cohokolvek mi to prestava zaberat, i ked spociatku to vyzera, ze som konecne nasla nieco dobre.

lenuliatko

www.biolampa.sk
tato biolampa sa da vyuzit na hocico nie len na plet.ale aj na bolave hrdlo ci klby bolesti hlavy menstruacne bolesti.
mala som akne z helikobaktera bolo to hrozne lebo mi zistili chronicky zapal zaludka.potom mi nasadili lieky ktore mi pomohli aj na plet.
vascina koznych problemov hlavne akne ma zaciatok niekde vnutri tela.cize nieco nebude v poriadku.najcastejsie je to ten zapal zaludka.z neho sa vyhadzuju vyrazky pri ustach z helikobaktera na licach take pasy.mala by si zajjst na inetrne vysetrenia.mozno nebudes potrebovat vobec ziadne vytlacania ani kozmetiku len jednoduche vysetrenie.
ked som si kupila tu lampu nic som si netlacila.krasne to vytiahne od korena.moze nastat chvilkovy pocit zhorsenia ze sa ti to viac zvyrazni ale hned sa to zacne zlepsovat.je to len znak toho ze sa to vsetko pekne prelieci.
tot len moj nazor.ja len kozmetickam velmi enverim :) ale rzhodnutie je uz len na tebe.

mirka 23

Aha, tak preto nechceš ísť k tej kožnej :)
No lebo moja kožná je milá.
Môžem sa opýtať odkial si? Aby sme našli hneď aj dobrú kožnú.
Si z BA?

kvetinka_ba

Tu kozmeticku mi odporucila znama, ktorej krasne vycistila plet.
Tak som sa nechala nahovorit. Este dam tomu jeden pokus a uvidime. Jej salon na mna urobil celkovo dobry dojem, maly, utulny, dobre vybaveny, mila majitelka. Mam skor pocit, ze mam nanic plet, nie ze mi ju pokazila. Uvidime. O tyzden mam druhy termin, tak sa ozvem, ako to dopadlo.

mirka 23: Inak, ta Bioderma mi vobec nepomohla, mala som nejaky modry cistiaci penivy gel v baleni s pumpickou. Naozaj mi viac zabral zeleny s Aloe vera z Oriflame, ako tento. Neviem, cim to je. Nebol zly, ale za tu cenu, ziadny zazrak. Nic nezlepsil, anie nezhorsil.

U koznej som bola len raz a to kvoli znamienku, nie pleti. Ale ona sa tvarila, ze ju nesmierne obtazujem a namyslam si, ze to je nieco vazne. Bola strasne odmerana a bola som pre nu len dalsi pacient v rade. Potom som este isla k jednemu staremu flagmatickemu doktorovi. Neposobili na mna ktovieako prijemne. A ta kozmeticka sa musi snazit byt priatelska aspon na oko, v podstate aj za to jej zakaznik plati.
Asi mam ku koznej a lekarom podvedomu nedoveru a nemam pocit, ze mi naozaj chcu pomoct, ze len robia dookola rutinne vysetrenia. Kozmeticka je osobnejsia.

...

tá lampa je čo? my mame doma horské slnko a tam sa dá prepnúť z toho slnka na lampu, ktorá svieti na červeno (neopaľuje).

kvetinka_ba

Ona mi to ani velmi nevytlacala, len prepichla chirurgockou ihlou a stlacila. Cistila to aj ultrazvukom aj ozonizerom, mala som z toho dobry pocit, len ubolenu plet. Vraj nabuduce to bude lepsie.
Ta biostimul lampa je taka vacsia ako baterka, ma celkom velku hlavicu a svieti na cerveno? Ked sa skonci "ozarovanie", tak to pipa? Nieco take mame doma, mozno skusim.