akne - kozmeticka alebo kozna?

Príspevok v téme: akne - kozmeticka alebo kozna?
kvetinka_ba

Ahojte,
dlhsie sa trapim s akne. Doma sa to snazim vyliecit roznymi produktami z drogerie i lekarne - aj drahsimi, aj obycajnymi.

Rozhodla som sa vsak pre odbornu pomoc. Nevim, ci mam zacat chodit ku kozmeticke alebo koznej. Alebo treba obe?
Dnes som bola prvy raz u kozmeticky, asi 2 hodiny, "rozrypala" mi celu plet a podavala mi dokopy tak 5 roznych produktov. Vraj musim prist este aspon na 3 hlbkove osetrenia a potom staci tak raz za dva mesiace na klasicke cistenie.
Ako prebieha liecba u koznej? Ona len pozrie na plet a predpise nieco z lekarne? Lebo aj od kozmeticky mam odporucene pripravky a masticky.
Ake mate skusenosti? Co je efektivnejsie?
Bojim sa kombinovat obe naraz, aby to nebol privelky zasah pre plet.

kvetinka_ba

Dnes som skusala tu biolampu. Po akom case uvidim efekt? Dala som si rano 5 a teraz vecer 6 minut na celu tvar. Je to akurat alebo malo? Kedy ju mam pouzit zase?

Inak, poculi ste o kozmetickej zehlicke s galvanickym prudom?

mogena

Ahoj. Neviem kolko mas rokov co je pri akne dolezite. Ale jednu radu ti dam pouzi vlastny moc. Nikomu to nepovedz, lebo ludia sa ti vysmeju ale rano prvy moc na tvar a uvidis! Je to zazrak a davaj si zihlavovy cas pocas fazy ubudajucoho mesiaca, teda dva tyzdne, a pouzivaj med! Od medu budes mat kranu tvar. Teda med namiesto cukru. Len sa mi prosim nesmej. Nesmies sa vysmievat,ale verit. Nic to nestoji a vyskusat to mozes.

lenuliatko

no tak potom by si si to mala nasvecovat.vyskusaj najprv to.nepojde to zo dna na den ale trpezlivost ruze prinasa :)

kvetinka_ba

Je to biolampa, nesluzi to na opalovanie ako horske slnko, ale na liecbu klbov, zapalov,pleti atd. len som to doteraz nepouzivala.

Skusim nasadit nejaku dietu. Ked som mala mononukleozu, skoro nic som nejedla a pol roka potom som mala velmi prisny jedalnicek a plet sa mi neuveritelne zlepsila. Nemam ziadne ine zdravotne problemy so zazivanim alebo tak. Asi to len je tym, ze zjem, na co mam chut (cokoladu, korenene jedla, vyprazane...) Uz mam kupene psylium, tak uvidime, co to spravi :)

A dakujem za vsetky postrehy a skusenosti

delphia

ano, ak si roky na cisteni nebola, tak treba ju absolvovat 2-3x za sebou v kratsich casovych odstupoch. to aby sa ti dokladne plet vycistila, nakolko keby ti to urobila vramci 1 cistenia, tak ides domov kanalmi...:)) a aj pre plet je to sok.
inac... casto pri aknoznej a problematickej pleti je pricina v zazivacom systeme.

lenuliatko

no ale je to dobre ze sa to da takto urcit lebo aspon veis ze nemusis na seba capkat vselico a da sa to pekne vyliecit.a aka je ta tvoja lapma.posli nejaky link alebo nieco.precitame.lebo ak ej to horske svetlo to nie je nic na plet.tym sa nic neupravi.ale naozaj tu koznu nechaj na neskor lebo yb ti mohal velmi poskodit.viem to z vlastnej skusenosti.

kvetinka_ba

Ja mam inu biolampu, v ciernom obale, ale ucinok by mala mat taky isty. Este skusim upravit stravu, lebo tiez mi spominala, ze mozem mat problemy so zaludkom, tenkym a hrubym crevom. Vraj to zistila podla toh, kde su tie vyrazky.
Je zvlastne, ze sa da urcit podla vyskytu vyrazok, ktory organ je chory.
Vraj na spankoch je to crevo, na licach pluca, pod bradou vajecniky a "najcastejsie je to ten zapal zaludka.z neho sa vyhadzuju vyrazky pri ustach z helikobaktera na licach take pasy."
Zaujimave, nie?

mirka 23

No lebo ja nie som z BA, ale cez toto fórum by sa dala nájsť dobrá kožná. Presne ako píše Lenuliatko, môže to byť problém z vnútra, kožná by ťa mala poslať hneď aj na vyšetrenia.

Tak poznáte niekto dobrú kožnú v BA?
Ak áno, napíšte to do témy.