prosim poradte co vam pomaha aby ste stres prekonali,ja som nikdy tak problemy nemala,ale teraz ci to je lahka alebo tazka skuska,vzdy mi je zle od zaludku,vraciam,mam hnacku,je to neprijemne:-( a potom nech sa to naucim aj akokolvek dobre,z toho ako mi je zle to tak dobre nedopadne vzdy.
stres zo skusok
anjelocek na stres je dobre B-komplex forte kupis v lekarni a potraviny jec,co obsahuju B-vitaminy...
vystupit zo skoly?to urcite nie,by to bol len zbytocne zabity cas.zajtra pojdm elekarke nech mi predpise nieoc na ten stres,leob neviem ci sa to da len tak volne kupit v lekarni.
(dnes som skusku neurobila,rad radom nas vyhadzoval,asi nejaky zakomplexovany ....,a vedeli sme to dobre,este pred skuskou sme si vysvetlovali jeden druhemu co sme nerozumeli)
anjelicek, potom jedine vystupit z vysky a ist do roboty, ked sa mas takto stresovat, naco je to dobre?
Podla mna si tie skusky privelmi pripustas. Jasne, su dolezite, ale takymto stresovanim si nepomozes, skor naopak. Skus si ucenie lepsie rozvrhnut, aby si uz posledny den mala len na opakovanie, a kazdopadne si povedz "viem to!!" Musis ist na skusku s tym, ze ju spravis, nie si nahovarat ze nie.. urcite si sikovna, tak sa tolko neboj.
som v druhom rocniku,zatial som isla len na jeden opravak v letnom semestri,ale minuly rok som nemala skoro vobec stres,len z jednej skusky,a teraz mozem zosaliet.mam zaludocne problemy uz asi tak od oktobra,ale teraz cez skuskove sa mozem zblaznit.niekedy taku triasku chytim ze to je otrasne,a chvilami taky pocit akoby mam z toho stresu uz odpadnut.zajtra idme na skusku,uff,uz to kalsme,uz mi to ani do hlavy nejde,ale o tyzdne ma caka este horsia.to budm emusiet zbehnut asi lekarke a nech mi da nieco,lebo tam asi skolabujem...
podla mna by si mala zajst za psychologom. chod k obvodnej lekarke nech ti odporuci, alebo mozno aj mate skolskeho psychologa. poradi ti ako zvladat stresy. kamoska mala taky problem, ze stale ked dosla na skusku sa tak vystresovala ze total okno- pritom bola naucena. lekarka jej dala cosi na koncentraciu a tiez jej odporucila psychologa. vela ludi ma stres, ale vracat a hnackovat to je uz dost prehnane.
lucy134..ahoj. Ako vies ze studujem SP? Ci uz som to niekde spominala??:-) Nieje to tazke, aspon podla mna, dost beru ohlad na to, ze sme externi, mame rodiny,pracu. Len ja som taky lajdak, vsetko si nechavam na poslednu chvilu:-)
Anjelicek a v ktorom si rocniku? Ja ked som nastupila na vysku mala som tiez velke stresy, teraz som v 4 rocniku a uz to tak neberiem. Proste naucim sa, ked spravim je dobre, ked sa nepodari nic to, ved aj opravny termin ma svoje caro :) Hlavne zo skusok netreba robit vedu, proste si musis zvyknut, je to len o tom.
ahoj krisha ako sa ti darí v škole??? soc. práca je tažký odbor či dá sa to zvládnuť??
ono profaci vyhadzuju ludi uz len preto lebo je to pre nich financne vyhodne. Za opravne terminy aj za tych ziakov beru peniazky,takze im to len vyhovuje. Ja napriklad mam najvacsi stres pred skuskou, uz ked som dnu a ked mam otazky, stres opadne bezohladu na to,ci to viem alebo nie. Proste uz ked ma skusaju som OK. Ja uz mam tiez jednu za sebou, na ktoru som bola dobre naucena, ale dal take sialene otazky co neboli ani v skriptach ze to sa proste nedalo.Je to najvacsi psychous na skole:))