Prosím poradte ako mam už konečne schudnut

Príspevok v téme: Prosím poradte ako mam už konečne schudnut
kačenka

Ahojte...Mam 17rokov a už by som chcela konečne schudnut mam 155cm a važim až 70kg skušala som všeliake diety ale nič.Od kedy som nastupila na strednu školu a začala byvat na internate som už pribrala 13kil a podla mna to neni dobre.Pred mesiacom som bola s mamou už aj u svojej lekarky a ta mi len povedala že to neni až take hrozne a velmi mi s tym nepomohla.Povedala mi že sa musim vela napchavat ale ja sa nenapchavam aj mama to povedala a zasa ja sa napchavam len sladkostami a chcem prestat ale nejde to newiem je to ako droga musim mat na den aspon niečo sladke.Tak proosim poradte mi čo mam jes a ako sa mam zabvit mojho zlozviku na sladke.Pekne Vas prosim..Dakujem

kgbc

ked si tak rychlo nabrala tie kila tak by si ich mla aj rychle zodit kym nie su nalepene...a dalej sa drz tu spominanych rad ako su male porcie, vela tekutin a pohyb!!!

miro.83

Zlozvyku na sladke sa tazko odstranuje ale je to mozne po case. Ak si silna a dokazes odolat pokuseniu tak je realna sanca ze zvitazis nad mocou cukroviniek a nezdraveho zivotneho stylu. Chudnutie je tazke dokonca by som povedal, ze vedou. Treba pochopit ludsky orgamizmus ako funguje, kedy sa tvoria tuky a kedy sa tuky palia. Skusim to vysvetlit troska inac predstav si ze zijes v dobe ledovej a momentalne nastava cas, kedy jedavas pomenej koli tazkosti ziskat potravu, pretoze tvoj manzel nie je schopny lovit (je chory). Nas organizmus ma tu schopnost pocas tychto etap zivota ochranit, tym aby sme prezili a to tak ze si povie aha pozor prijem jedla je nizky hrozi riziko rychleho vycerpania zasob na prezitie takze jedine co spravi je ze spomaly spalovanie v ludskom organizme (alebo takzvane sa to nazyva spomaly metabolizmus) nastavi sa setrenie a po tom setreni, ked prijmes nejaku stravu tak odpovie telo tym, ze pozor potrava prijata je nutne urobit kroky na uschovu potravy v pripade dalsieho nedostatku potravy a vtedy si to uklada telo do tukov, pretoze je telo este spomalene takzvane mas spomaleny metabolizmus. A tymto vznuika nadvaha ci obezita treba jest zdravsie, castejsie a pomenej aby sa ti zrychlil metabolizmus a nenastalo toto ukladanie tukov. Ak to budes dodrzovat tak si telo povie aha prijem stravy je staly netreba setrit takze mozem vyuzivat tukove zasoby, pretoze netreba setrit a nehrozi ziadny hladomor. Precitaj si vsetko o chudnuti na -odkaz odstránený- . PS nie som miro vesely.

efe

Skús aj znížiť dávky sladkého, postupne napr. každý deň si daj o jednu kocku čokolády menej a pod. , alebo namiesto sladkého skús sušené ovocie napr. ananás, papája, hrozienka - toto je fakt sladké až moc na môj vkus. No a určite pohyb. A existujú aj akési obezitologické a dietologické poradne, nájdeš adresy aj na nete, tam ti vypracujú aj podrobný stravovací harmonogram a poisťovňa by to mala hradiť.

kity

jak mas chut na sladke a potrebujes ho mat denne tak ho jedavaj v case od rana 14.00 hod.najlepsie na desiatu.jedz 5 krat denne v malych mnozstvach. teba vela pit ale len cistu vodu alebo nesladeny caj. na veceru zabudni.najlepsie je nejest o 17.00 hod. a kazdy druhy den cvic. prajem vela stastia.vysledky nenechaju na seba dlho cakat.