vysoky tlak..z čoho??

Príspevok v téme: vysoky tlak..z čoho??
katu5ik

ahojte, mám 17 a asi pred dvoma dnami ked som rano vstala a došla do kupelne, začalo mi byť nevoľno od žalúdka.. pocit na vracanie..sadla som si na vaňu s tým, že predýcham a bude fajn..no postupne mi bolo čoraz horšie, zaľahlo mi v ušiach, začal sa mi točiť svet, oblial ma studený pot a postupne mi temnelo pred očami..ako keď prudko vstane človek..ale toto bolo tak postupne..no hrozné..začala som kričať na našich fakt z posledných síl, mala som pocit, že odpadnem..začalo ma napínať a mamka mi dávala na čelo a krk ľadovú vodu, čo pomohlo a potom ako keby sa nič nestalo... včera mi bolo fajn, no dneska zakaždým ,keď sa len postavím - aj to opatrne a nie rýchlo, cítim zmenu tlaku, zahmlenie pred očami, ale iba niekolko-sekundove..tak som si odmerala digitálnym tlakomerom (neviem, či sa naň dá spoliehať úplne) a mala som 150/100 ... čo nikdy v živote... z čoho môžem mať taký vysoký??? už týždeň som na zdravšej strave a dostatok tekutín mám tiež:(

katu5ik

katulla no ano drzim,lenze ta dieta sa v podstate priblizne zhoduje s jedalnickom, ktorý mi dal lekar, kvoli cholesterolu.. hladna nebyvam, proste mi to vyhovuje.. ja inak za diety ako take nie som.. a tie male davky presne nedodrziavam, ale ide o to, kedy ktoru surovinu...

kaťaaa

ono pri zmene pohybu, ako ked vstavas je bezne, ze sa zahmli pred ocami - nahlejsia zmena tlaku. ked vstavas rano, tak sadni si na postel, nevstan hned, pomaly sa zobud, predychaj a az potom vstan.
ale taketo problemy, ktore opisujes byvaju casto spojene s psychikou. stresove obdobie si nemala? alebo netrpis panickou poruchou, alebo uzkstou?
dalsia vec je, ze teraz sa uz tak prehnane kontrolujes, ze ten tlak preto je taky vysoky. skus predychavat a nemysliet na to, ze sa ti take nieco moze stat opat. az ked si v uplnej pohode si ho zmeraj opat.

katulla

katu5ik ty tusim drzis tu 13dnovu mliecnu dietu..teda ak si to ty kto prispieva do tej temy..no a ak tu dietu nazyvas zdrave stravovanie tak uz fakt nechapem..nie je zdrave sa tak obmedzovat v jedle a schudnut do 2 tyzdnov 8 ci 10 kil ci kolko ta dieta slubuje..ani sa necudujem, ze ti prislo zle..

katu5ik

vieš čo, myslím že áno..ale neviem isto, ja len viem, že som mala pocit ako keby som bola v chladničke a zároveň som sa nenormálne potila a nedokázala pohnúť..hrozné to bolo.. ale srdce mi niekedy búši pred spaním dosť...

katu5ik

jáj, a ešte že mám zvyšený cholesterol..no, dosť ..6,1...to mám po ockovi, aj starký má..uch..ale pritom nejedávam nejaké škodlivé veci a teraz posledný týždeň už duplom... tak nechapem.

katu5ik

bola som v kľude keď som merala..práveže mňa ocko nahuckal nech si zmeriam, ale mňa ani nenapadlo že nebude v norme, pretože vždy bol :( ...a kávu nepijem vôbec.. ale colu áno, ale teraz skoro vôbec, keďže sa snažím zdravšie stravovať, hehe:)..

a dnes nie je veľmi zle..len je to také nepríjemné, vieš:(... a som sledovaná aj na kardio aj na endokrinologii aj neviem kde všade, uch.. :(

baabika

Nepiješ veľa kávy? Možno z toho strachu más taký vysoký, skús si odmerať aj v kľude, ale inak choď určite k lekárovi, alebo keby je veľmi zle, tak na pohotovosť.