ahojte, mám 17 a asi pred dvoma dnami ked som rano vstala a došla do kupelne, začalo mi byť nevoľno od žalúdka.. pocit na vracanie..sadla som si na vaňu s tým, že predýcham a bude fajn..no postupne mi bolo čoraz horšie, zaľahlo mi v ušiach, začal sa mi točiť svet, oblial ma studený pot a postupne mi temnelo pred očami..ako keď prudko vstane človek..ale toto bolo tak postupne..no hrozné..začala som kričať na našich fakt z posledných síl, mala som pocit, že odpadnem..začalo ma napínať a mamka mi dávala na čelo a krk ľadovú vodu, čo pomohlo a potom ako keby sa nič nestalo... včera mi bolo fajn, no dneska zakaždým ,keď sa len postavím - aj to opatrne a nie rýchlo, cítim zmenu tlaku, zahmlenie pred očami, ale iba niekolko-sekundove..tak som si odmerala digitálnym tlakomerom (neviem, či sa naň dá spoliehať úplne) a mala som 150/100 ... čo nikdy v živote... z čoho môžem mať taký vysoký??? už týždeň som na zdravšej strave a dostatok tekutín mám tiež:(
vysoky tlak..z čoho??
a to, aby som sa naucila stravovat pat krat denne..
katulla no ano drzim,lenze ta dieta sa v podstate priblizne zhoduje s jedalnickom, ktorý mi dal lekar, kvoli cholesterolu.. hladna nebyvam, proste mi to vyhovuje.. ja inak za diety ako take nie som.. a tie male davky presne nedodrziavam, ale ide o to, kedy ktoru surovinu...
ono pri zmene pohybu, ako ked vstavas je bezne, ze sa zahmli pred ocami - nahlejsia zmena tlaku. ked vstavas rano, tak sadni si na postel, nevstan hned, pomaly sa zobud, predychaj a az potom vstan.
ale taketo problemy, ktore opisujes byvaju casto spojene s psychikou. stresove obdobie si nemala? alebo netrpis panickou poruchou, alebo uzkstou?
dalsia vec je, ze teraz sa uz tak prehnane kontrolujes, ze ten tlak preto je taky vysoky. skus predychavat a nemysliet na to, ze sa ti take nieco moze stat opat. az ked si v uplnej pohode si ho zmeraj opat.
katu5ik ty tusim drzis tu 13dnovu mliecnu dietu..teda ak si to ty kto prispieva do tej temy..no a ak tu dietu nazyvas zdrave stravovanie tak uz fakt nechapem..nie je zdrave sa tak obmedzovat v jedle a schudnut do 2 tyzdnov 8 ci 10 kil ci kolko ta dieta slubuje..ani sa necudujem, ze ti prislo zle..
vieš čo, myslím že áno..ale neviem isto, ja len viem, že som mala pocit ako keby som bola v chladničke a zároveň som sa nenormálne potila a nedokázala pohnúť..hrozné to bolo.. ale srdce mi niekedy búši pred spaním dosť...
a ked si ti to stalo, tak si nemala aj busenie srdca?
jáj, a ešte že mám zvyšený cholesterol..no, dosť ..6,1...to mám po ockovi, aj starký má..uch..ale pritom nejedávam nejaké škodlivé veci a teraz posledný týždeň už duplom... tak nechapem.
ale nie kvôli tlaku...
bola som v kľude keď som merala..práveže mňa ocko nahuckal nech si zmeriam, ale mňa ani nenapadlo že nebude v norme, pretože vždy bol :( ...a kávu nepijem vôbec.. ale colu áno, ale teraz skoro vôbec, keďže sa snažím zdravšie stravovať, hehe:)..
a dnes nie je veľmi zle..len je to také nepríjemné, vieš:(... a som sledovaná aj na kardio aj na endokrinologii aj neviem kde všade, uch.. :(
Nepiješ veľa kávy? Možno z toho strachu más taký vysoký, skús si odmerať aj v kľude, ale inak choď určite k lekárovi, alebo keby je veľmi zle, tak na pohotovosť.