vysoky tlak..z čoho??

Príspevok v téme: vysoky tlak..z čoho??
katu5ik

ahojte, mám 17 a asi pred dvoma dnami ked som rano vstala a došla do kupelne, začalo mi byť nevoľno od žalúdka.. pocit na vracanie..sadla som si na vaňu s tým, že predýcham a bude fajn..no postupne mi bolo čoraz horšie, zaľahlo mi v ušiach, začal sa mi točiť svet, oblial ma studený pot a postupne mi temnelo pred očami..ako keď prudko vstane človek..ale toto bolo tak postupne..no hrozné..začala som kričať na našich fakt z posledných síl, mala som pocit, že odpadnem..začalo ma napínať a mamka mi dávala na čelo a krk ľadovú vodu, čo pomohlo a potom ako keby sa nič nestalo... včera mi bolo fajn, no dneska zakaždým ,keď sa len postavím - aj to opatrne a nie rýchlo, cítim zmenu tlaku, zahmlenie pred očami, ale iba niekolko-sekundove..tak som si odmerala digitálnym tlakomerom (neviem, či sa naň dá spoliehať úplne) a mala som 150/100 ... čo nikdy v živote... z čoho môžem mať taký vysoký??? už týždeň som na zdravšej strave a dostatok tekutín mám tiež:(

katu5ik

katulla, no jem toho viac ako tam.. ved ked som si dnes odvazila sto gramov zeleniny a zistila ze to je len vacsia mrkva, tak som si ete pridala:D:D.. len sa potrebujem naucit jest pat krat denne..a ked som to za pol roka nedokazala, tak snad mi toto pomoze... ked nie, čo už:(..

mira

Kardiologovia sa vačšinou nezaoberajú stravou, len liekmi a operáciami, takže nevedia čo je príčinou srdcových problémov, ani to neriešia.

katu5ik

ked ja už ako neviem čo, samé problémy so zdravím..nie som ani podvyživená ani nič..ale napr. už osem rokov mam poondiatu pravú ruku..koncom novembra som bola na dalsej operacii, tentokrat na artroskopii zapastia..perspektiva do buducna taka, ze sa mam celkom preorientovat na lavacku.. aj pisanie, vsetko..mam uplne rozdrbanu celu chrupavku,chronické zapaly v celom zapasti a posunute kosti (ktore mi davali dokopy pred 2 a pol rokom a už je to zas), odporucili mi milion patsto vyzivovych doplnok a MLIEKO.. tak ja už fakt nechapem.. :(
:(:(:(

katulla

neviem sice kolko tej zeleniny a ovocia zjes, ale ked sa pozriem na tu dietu a vidim tam tie mini porcie, z ktorych by bola aj myska hladna, nedalo sa mi nereagovat na to, ze sa zdravo stravujes..lebo je to podla mna blbost.a mas to podla mna z tej diety, aj ked mozno hlad necitis. ja by som neriskovala so svojim zdravim,radsej pomalsie schudnut ako sa takto tryznit.ale uz ako chces, kiezby sa ti to uz nezopakovalo.inac sranda, same katky :)

katu5ik

a mne kardiolog vravel, že mlieko mám mať zahrnuté v strave..tak ja neviem už potom kde je sever.. aj v jedalnicku co mam od neho bolo dosť mliecnych vyrobkov a tak. no už som dilino..

katu5ik

neviem či z tej diety.. lebo raz som s mamkou drzala ovela ovela horsiu, ach jaj, nevydržali sme to dlho:D a potom usudili že to bola sprostosť.. a vtedy žiadny takýto problém, len som bola hladná...teraz práve sa cítim fajn a napapaná...a aj predtým- v čase bez diety som jedávala veľa ovocia a tak..a jogurty kazdy den.. tak neviem... uvidime ako to bude...

len mám aj nejaké ťažkosti so srdcom,ale na kardio som bola na prehliadke asi pred mesiacom a vtedy žiade zmeny..

mira

No a mlieko a mliečne výrobky vysokým obsahom nasýtených mastných kyselín zvyšujú cholesterol, upchávajú cievy, sposbujú zahmlené myslenie atď. Mlieko naozaj nie je zdravá strava.

katu5ik

kaťa, no..ďakujem.. je pravda že sa trochu bojím, že by sa mi to zase stalo, pretože to bolo niečo hrozné..stresy teraz nemám, sú prazdniny a tak:)..

a viem že pri vstavani je to normalne, ale mne sa to robilo len ked som vstala prudko..teraz aj ked neviem ako opatrne:(... ale tak hádam prejde.. ďakujem ešte raz.

kaťaaa

a ak drzis nejaku taku dietu, tak tiez je mozne, ze to mas z toho. telo nie je na to zvyknute, a preto tak reaguje.