Bolest oka

vševedka

Martinka, tvoj príspevok si asi písala pre Máriu, ale ona píše, že má syndróm suchého oka!
SYNDÓM SUCHÉHO OKA: vzniká narušením slzného obalu oka, príznaky sú: pocit pichania v oku, pálenie, rezanie, opuch očí. Často sú tie príznaky podobné ako u alergie /alergickej konjuktivitídy/.
Liečba je kvapkami, ľudovo umelými slzami.Nedoporučuje sa dlhá práca za počítačom. Po takej hoďke sa snaž zadívať do diaľky a tiež parkrát zažmurkať, čo pomôže predísť ešte väčšiemu vysušeniu.Pomôžu prechádzky v čistom prostredí /les/ a pod. Doma odparovače na radiátoroch.

martinamattovaa

ahoj ak ta reže oko pravdepodobne zapal spojiviek ked reže boli nebo je aj poleptane borova voda kupis v lekarni trochu osvieži oko alebo septonex kapky a mastička ak neprestane kupis to v lekarni tak musis na očne na nejake antibiotika

anita

vševedka, liečim sa kvapkám kvapky 3x denne, očný tlak je pri liečbe dobrý. Chodím na kontroly každé 2 mesiace. Zistili mi pigmentový glaukóm, takže čiastočky pigmentu upchávajú kanáliky. Vraj do budúcna, keďže vekom pigmentu ubúda, môže sa to zlepšiť, alebo aj nie. Ťažko povedať, ale podľa lekárky je liečba úspešná. Operáciu nedoporučuje, keďže to je len na určitý čas a ja mám tlak ustálený. glaukom sa veľmi operovať nedá. Ďakujem ti za záujem a aj za narodky.

vševedka

re:Anta
Takže Birthday Greetings!!!
Glaukom vzniká na podklade nepomeru tvorby a odtoku vnútroočnej tekutiny /nevie sa prečo k tomu dôjde/,čím sa väčšinou zvýši i VOT, ktorý sa lieči oč.kvapkami. Samotná príčina vzniku glaukomu sa konzervatívnou liečbou nedá ovpyvniť, nevie sa dodnes čo glaukom vyvoláva. Uvádzajú sa dedičné predispozície,cievne zmeny napr. pri diabete.Úspešne sa však operuje.Poraď sa trebárs telefonicky v Centre mikrochirurgie oka v Bratislave, kde sa tento zákrok pre poistencov VŠZP robí zdarma. Ale myslím, že sa platí vyšetrenie, je to však najmodernejšie centrum v SR.

[zruseny12]

...ja som vcera bola na ocnom,lebo mam problem z ocami nevidim na male pismenka,boli ma s toho hlava ked citam,rezu ma palia a opuchaju...
tak mam SYNDROM SUCHEHO OKA,a dostala som okuliare na citanie,nie silne...
este len druhy den beriem kvapky a gel/KVAPKY-ARUFIL,GEL-OFTAGEL/...
a mozem povedat,ze je to zatial dobre...

[zruseny12]

aj ja sa pripajam k tebe anita,je dobre pisat tu vsetko,a o vsetkom vediet...
lebo to moze pomoct vela ludom...
ja som si dnes uvedomila jednu vec,ze je dobre o svojich zdr.probl.hovorit s ludmi/pravdaze ak o to stoja/a vymienat si skusenosti,lebo len tak si clovek moze pomoct,len sam lekar nam nepomoze ked mi si nepomozeme,je to aj na nas...
ked chceme byt zdravi a dobre sa citi a vyliecit sa...

vševedka

Anitka, súhlas s tebou, načo maily, iba ak by niekto veril, že miska 2008 tam vyrieši bolesti, zvýšený VOT, krátkozrakosť, šeroslepotu a iné, lebo takto na mail chce i v iných témach "pomáhať". Ale k tvojemu probl.: píšeš, že máš problém s glaukomom, nepíšeš aký, predpokladám, keď ti ho diagnostikovali, že chodíš pravidelne k očnému, čo sa píše v správe? A koľko máš rokov, nie pre zvedavosť, ale diagnostiku. Odpíš.

anita

Miska2008 prečo nemôžme debatiť cez zdravie.sk, možno sa pomôže aj iným. Mám provlém s glaukomom. Alebo ide o reklamu?