ahojte, moj priatel sa potrebuje naucit po anglicky. je pracujuci clovek, robi od rana do vecera, a ja ho to naucit nedokazem:( v skole sa ucil len nemcinu, takze nema ani len zaklady...
mate s tym niekto skusenosti??
myslite ze pomoze nejaky kurz?
alebo kniha pre samoukov?
alebo psychowalkman?
prosim o rady a skusenosti:) dakujem
ako sa naucit anglicky?prosim pomoc
pobyt v krajine je jednoznacne najefektivnejsi, ak to nie je mozne tak lektora zaobstarat.
Kurz určite pomôže, ja som tiež chodila rok a naučila som sa viac ako 4 roky v škole nemčinu. Alebo ak má na to peniaze, sú aj súkromní učitelia, ktorí sa prispôsobia aj časovo. Kniha nestačí, musí s niekým komunikovať, niekto ho musí opravovať vo výslovnosti
Z mojej skusenosti - jedine pobyt v anglicky hovoriacej krajine.
Spravna vyslovnost anglictiny sa dnes da velmi lahko pochytit hoci aj z pesniciek, anglickych radii ci televizii. A na efektivne naucenie sa cudzieho jazyka su dobre kurzy, v kolektive je to lahsie ako sa doma ucit. Kedze v kolektive je clovek nuteny aj nieco povedat a trochu sa tomu venovat, ale ak sa rozhodne ucit doma, tak to bude stale odkladat a nikdy sa k tomu "nedokope".
neviete ako sa mam naucit spravne citat a so spravnym prizvukom hlavne? ked v skole citam, tak sa zacinaju vsetci smiat
Kniha pre samoukov pomoze len v pripade, ak ma naozaj velke odhodlanie naucit sa po anglicky. Avsak potrebuje aj cas na zvukovo nahrane lekcie, precvicit si vyslovnost. A to nehovorim o konverzacii. V tomto pripade budu najvhodnejsie tzv. rychlokurzy, ktore su dnes dostupne skoro v kazdom meste a beru ohlad aj na pracujucich. Ak bude v kolektive, bude to prenho lepsie. Ani psychowalkman nie je zly..
Drzim palceky:)