škola či práca?

Príspevok v téme: škola či práca?
daduša21

Ahojte všetci,viem,že táto téma sem nepatrí,keďže sme v zdraví,ale keď neviem,čo mám robiť...som teraz v 2.ročníku na VŠ,a neviem či to mám s ňou zabaliť,lebo je to strašne náročné a čo mám kombináciu SJL-DEJ,tak je SJL strašne ťažká.Akože z 1.ročníka mám urobené všetky skúšky,ale teraz ma to nejako vôbec nebaví.Idem do školy s odporom...Priateľ by mi aj pozháňal nejakú prácu v Bratislave(aj on tam pracuje)keďže mám ukončenú obchodnú akadémiu,tak si myslím,že by som sa niekde uplatnila ešte.A teraz neviem,či školu vôbec dokončím(to bude ten lepší prípad)a či nedokončím(a už nebudem nič vedieť zo strednej).Prosím Vás o nejakú radu,čo mám teraz robiť?ďakujem

rasto

urcite nekonci skolu, skus mozno prestupit na nieco ine, ale urcite si ju urob. neskor budes rada a ani si nespomenies na to, ake velke problemy si vtedy pocitovala.
skoro kazdy student ma obcas krizu motivacie, to je normalne

lole

Ja som mala ten isty problem. Tak som po prvom rocniku prestupila ne externe a nasla si pracu. V skole nemam absolutne ziadne problemy a kym ju skoncim, budem mat stvorrocnu prax v odbore, ktory studujem...

sjella

este mi napadlo, ze skus sa pokukat po inej skole..Mozno sa da nejak prestupit - neviem z akej si skoly, ale viem, ze nejake prestupy sa daju, alebo skus uplne inu skolu a ak ta tam zoberu, tak potom sa vyprdni na tuto. ale za tychto okolnosti (ked nemas nic vo vrecku)sa ju snaz dorobit :-)

sjella

No.. mas naozaj velmi tazku kombinaciu.. Ale, ja som toho nazoru, ze drzat sa na skole ako-tak, kym ma nevyhodia :-) kym ta nebudu chciet vyhodit, ostan tam :-) urcite skolu dokonci.. je lepsie ju mat ako nemat.. a tvoj odbor je fajn, aj ked je velmi narocny....

iv

myslim, ze skoncit so skolou je riadna blbost. ja som tiez student, tiez ma to uz prestava bavit, ale ked si zacala urcite to nezabal. ak ta to nebavi zmen odbor.

mari

Skolu urcite dobrovolne nenechaj. Ja som to tiez urobila v tvojom veku pred mnohymi rokmi. Tiez ma to nebavilo. Lutujem to, ale uz som sa s tym vyrovnala. Ale, len vdaka tomu, ze mam dnes pracu, ktora ma bavi a uplne naplna. Skor ti odporucam najdi si brigadu, kde vyuzijes tvoju strednu skolu, aby si mala zadne dvierka. Prajem ti stastie a vytrvalost.

natalia5

Urcite si vysku dokonci.Neskor by si to lutovala. Viem o com hovorim.Ja som v 3.rocniku na VS. Tiez ma ktovieako nebavi a je to tazke, urcite tazsie ako tvoja skola.Ale viem, ze keby som to nechala tak, cely zivot by som to lutovala. Takze kym ma nevyhodia, studujem. A narobis sa to dochodku este dost. Rozhodni sa spravne. Drzim palce