mam 23 rokov a mam dost vysoke dioptrie ( na jedno oko 10 a druhe 6). rada by som vedela, ci je to castejsie u mladych ludi, ci sa to bude velmi rychlo zhorsovat, ci sa mam bat, ze o desat rokov nebudem vidiet a tak. prosim, ozvite sa kto mi viete poradit, alebo kto ma rovnaky problem. dakujem
velke dioptrie
pozri, jediny nasledok je taky, ze ti laser "zbrusi" tenulinku cast rohovky, takze bude o to tensia. inac si vezmi, ze niekedy sa operovalo len po 1 oku, s urcitym casovym odstupom, pretoze sa este ratalo s rizikom, aj ked nizkym. dnes sa uz bezne operuju obe oci naraz, co svedci o tom, ze sa nepocita s nejakym problemom.
verim, ze je to tazke rozhodnutie, ale ak poznas niekoho, kto to uz absolvoval a je spokojny, urcite ti to pomoze.
ja osobne na operaciu nepojdem a to z jedineho dovodu - staleho zhorsovania zraku.
myopica....dakujem..no uz dlhsie mam rovnaku dioptriu a je pravda ze rocne do toho zainvestujem dost penazi...a este pri mojom stasti sem tam sa mi stalo ze so kont.sosovku aj stratila alebo poskodila...ta operacia je asi dobre riesenie ale bojim sa ze mi to neha nejake trvale nasledky..
ninula, kedze pises, ze ti zastala dioptria na 4, zrejme sa ti nemeni. myslim, ze nemas velmi o com premyslat, dnes su uz pristroje velmi presne, cena dostupna. ked si zratas, ze na sosovky, roztoky, kvapky vydas rocne cca 220 €, urcite sa ti oplati investovat do operacie. nemas ani hranicnu vysku D pre vykonanie operacie, takze urcite skus. drzim prsty.
ahojte myslela som ze som len ja na tom tak zle...este na zakladnej skole som zistila ze sa mi kazi zrak zacinala som polkami bola som vo veku kedy som sa za okuliare hambila tak som ich radsej nenosila ...kazda navsteva u ocneho mi nevestila nic dobre...vzdy sa mi dioptria len zvysovala....nakoniec mi zastala na 4...je to dost ale okuliare by som si nikdy nedala..asi dva roky uz nosim kontaktne sosovky..a rozmyslam aj nad operaciu..odporucate ju niekto?
kratkozrakost je dnes velmi casta, zacina sa prejavovat najma v skolskom veku, rstom organizmu a tym predlzovanim ocnej gule sa zvysuje.
hannah, si prave vo veku, kedy by sa ti mal zastavit narast dioptrii. existujeu vsak aj pripady progresivnej kratkozrakosti, kde sa zvysovanie kratkozrakosti nezastavi ale neustale sa zvysuje.
velmi vela ludi s vysokou kratkozrakostou vsak preferuje nosenie kontaktnych sosoviek, co je vyhodnejsie z hladiska komfortu videnia aj estetiky.
ja mam podobne dioptrie ako blanche.
ja mam 28 rokov a mam -7D na kazdom oku. zrak sa mi sice uz len mierne, ale stale zhorsuje. nijako ma to vsak neobmedzuje, od nepamati nosim sosovky. malokto vie, ze som kratkozraka.