Euthyrox

Príspevok v téme: Euthyrox
karkulka

AHOJTE. Potrebujem súrne poradiť. asi pred rokom mi vypisali liek euthyrox. lebo mam problémy so štítnou žlazou. samozrejme ze som ho nebrala pretoze som sa bala ze mi to narusi hormony. mala som pred rokom velké problemy s hmotnostou. mala som velmi nizku hmotnost.odvtedy som pribrala. vlastne sa mi narusil metabolizmus az tak ztoho chudnutia ze priberam aj od zeleniny. chcela by som sa spytat aký ma účinok euthyrox. niekto v prispevkoch pise ze sa ztoho pribera a niekto ze chudne nechapem to cele. súrne potrebujem odpoved. bojim sa ze mi to dajako rapidne narusi organizmus a teraz vlastne ani neviem naco to berem .bola som u cudneho endokrinologa ktorý mi houby vysvetlil. co mam robit. mam zacat brat tie lieky ? bojim sa ze starsne moc priberem dakujem za odpoved .

Jaja15

Tak čo ja viem, tak pri problémoch so štítnou žľazou sú bežné výkyvy hmotnosti.....ak mám predpísaný liek po ktorom síce môžem pribrať, tak priberanie neriešim ak mi ten liek má pomôcť....zo samotného lieku ako takého sa nepriberá, môže akurát spôsobiť väčší apetít a v tom prípade si treba sledovať množstvo stravy a mať viac pohybu....

joachim

To snad nemyslite vazne!!! Lekar Vam predpisal liek - hormonalny, ktory potrebujete na zabezpecenie riadneho fungovania Vasho organizmu. Vy nemate ani tolko ucty k jeho vzdelaniu a k tomu, ze Vam pomaha, aby ste ten liek brali - nehovoriac o neucte k Vasmu vlastnemu zdraviu? Pani zlata, obcas sa z liekov priberie - ale zije sa po nich. A euthyrox nie je z tych liekov, co Vam niekto predpise preto, ze za to ma body u farmaceutickeho reprezentanta... Co by ste cakali, ze Vam ten lekar vysvetli? Zrejme Vam chyba hormon, ktory doplna euthyroxom. Vase telo nefunguje normalne, preto ho potrebuje. Mozno priberiete, mozno schudnete. To vie len Vase telo. Ale zjavne svoj organizmus nevytrapite na smrt, ked budete uzivat liek, ktory Vam lekar predpise.

kiki

nie som sice lekar, ale myslim, ze eutyrox sa pouziva na vyrovnanie hladiny hormonov. cize nielen pri znizenej, ale v urcitych pripadoch aj zvysenej cinnosti stitnej zlazy. ja som ho mala predpisany na strumu ako dieta, ale z vlastnej blbosti som ho samozrejme poriadne nebrala. nemyslim si, ze by si z neho chudlo uz len preto, ze som vtedy bola velmi chuda a asi by ma tym nechceli zabit...

n....

ahoj mne predpisuje aj endokrinologička ale aj detská lekárka.. teda ak máš v zdravotnej karte záznam že si chorá na štítnu žlazu ak tam máš nejaký dokument alebo papier že chodíš na endokrinologiu..

LADYINRED šibe ti?? neber to!!! lebo tvoja štitna žlaza ktorá ti funguje normálne sa ti prepne a bude ti pracovať moc moc moc veľa a budeš ju mať pokazenú a budeš mať problémy a budeš musieť chodievať doktorke a už do smrti budeš mať s nou problémy ... takže neber to a lekár ti to nedá bez lekárzského receptu

lil13

Mne vždy bez problémov predpísala endokrinologička, zdá sa mi, že detská ani nemohla, takže asi má detský v tomto prípade pravdu. Dúfam, že to vyriešiš, možno by naozaj nebolo zle zmeniť endokrin., ak sa dá - lebo tu pôjde o dlhodobý problém :(

cila 43

lil13
Lieky uzivat musi, ma autoimunne ochorenie stitnej zlazy....berie 75mg obden 100mg, cize dost silne lieky... pan doktor si mysli,ze to ma predpisovat detsky lekar a nie odborny.Mne to nevadi kto tie lieky predpise ...len ani jeden nechce vyhovaraju sa jeden na druheho. A co to chore dieta?

ladyinred

schudnem, ak budem užívať Euthyrox 100 mg denne, aj keď mám štítnu žľazu v poriadku? Budem ho užívať len krátkodobo a len za účelom schudnutia...

lil13

Preboha, Karkulka, to čo je za nápad nebrať endokrinologické lieky?!? Beriem, že si mala problémy a pod., ale do budúcna ber takéto fóra len ako mini poradný hlas a v prvom rade poslúchaj lekára! Dobre ti dolu napísali, je to hormón štítnej žľazy a treba ho brať, bo so štítnou žľazou nie je sranda.

CILA 43: Prečo odmietol predpísať, ak to potrebuje? Je to zvláštne, buď sa jej stav vekom upravil a už euthyrox nepotrebuje (čo bol aj môj prípad) alebo je doktor nezodpovedný šarlatán - a na to je len jedna rada: zmeň ho.

Cila 43

...mam dilemu...ktory lekar moze predpisat mojej dcere euthyrox../ ktory musi denne uzivat kvoli znizenej funkcii stitnej zlazy/ , ked jej eddokrinolog to odmietol?
Ma na to pravo?