18-rocna a uz sa vyda

efe

A čo sa týka sexuálneho života, takisto s tebou súhlasím. Ja nie som ani katolíčka, som nepokrstená ateistka takisto manžel a sme spolu už 10 rokov a ani jeden z nás nemal iných sex. partnerov. Brali sme sa po 5 rokoch chodenia a to len kôli tomu že sme nemali kde bývať, inak by sme sa boli zobrali hneď po manželovej vojenčine. No a nemám pocit že by mi ku šťastiu chýbal iný chlap. Bohate mi stačí ten môj:)))) aj v posteli. Som šťastná že predo mnou nesexoval s inými a ja som s tým tiež spokojná, že som iného pred ním nemala a ani o tom neuvažujem. On je tiež spokojný. Takže to neznamená, že keď nás médiá a celý svet presviedča že striedanie sex. normálne, ja si stále myslím že to normálne nie je. Takže ešte raz držím palce.

efe

nikaa moji rodičia spolu "chodili" pol roka a tento rok oslávia 33 rokov spoločného života. Čiže nie je to o tom ako dlho spolu chodíte. Niekoho spoznáš za pol roka a niekoho ani za celý život. Takže ak si si istá že ho ľúbiš a on teba viete sa dohodnúť na spoločných prioritách, určite nemáš na čo čakať. A s vekom to nemá tiež nič spoločné. Mladí ľudia sú predsa len tvárnejší a ľahšie sa dokážu prispôsobiť jeden druhému. Vidím to na mojich slobodných kamarátkach ktoré už majú niektoré aj po 30tke a už hľadajú len pána ideálneho ale si neuvedomujú že taký proste nejestvuje. Držím palčeky.

lenuliatko

moniqa dakujem.dufam ze bude klapat vsetko ako ma.teraz mame malu radost takze aj keby som mala mysliet na nejake pochybnosti nemam nato cas :D
no krisha myslim ze neico natom pravdy je ze si nie je asi ista.ale ved ktora z nas by nepovedala ano ved to tak uzasne polichoti.a este v takom mladom veku.ja som myslela ze z koze vyskocim od radosti.ale treba rozmyslat triezvo a zvazit vsetko.a zasnubena mozes byt aj tri roky.

krisha

sorry, ale uz len to, ze sa pytas na nazor inych ludi, nestrannych a anonymnych svedci o tom, ze ty sama niesi este na 100 percent presvedcena, ze si urobila dobre, ked si povedala ANO.

moniqa87

nika, ja ti napisem len tolko, ze ty musis byt presvecena o tom, ze je to spravne rozhodnutie...
dalej, nemyslim si, ze je nieco zle vydavat sa v 18, je to kazdeho osobna vec...
jedine co by som ti k tomu povedala takeho menej povzbudiveho je to, ze ste spolu kratko, najozaj pockaj, to jedine by vas malo trocha ubrzdit...
pretoze je to presne tak ako vravi lenuliatko, manzelstvo a spoluzitie, to nie je len laska, to su aj kazdodenne problemy, tvoje ci jeho vrtochy, ktore ta skor ci neskor vytocia, alebo aj jeho, proste si musite zvyknut jeden na druheho a rok a pol je na to este malo. proste musis vediet ake ma negativa a musis sa ich naucit akceptovat a to iste musi spravit aj on, laska je krasna ale na seba si treba aj zvyknut a netreba riskovat, keby ste si mali zvykat az v manzelstve a bat sa aby to nahodou zle nedopadlo, mnoho manzelstiev teraz stroskotava hlavne na tom...
ja mam tiez priatela zhruba tri a pol roka ale teraz s odstupom viem, ze po roku som ho nepoznala tak dobre ako teraz a az teraz obaja zaciname pocitovat potrebu mat toho druheho nonstop nablizku, pretoze sme sa naucili existovat spolu aj s nasimi vrtochmi a zlymi vlastnostami...

takze cele co som chcela napisat vlastne je, nie je chyba vydavat sa v 18, je chyba vydavat sa, ked sa dobre nepoznate...
drzim ti palce...
aj tebe lenuliatko, nech ti to tak pekne klape aj nadalej...
a luciferka, hlavu hore, este uvidis ako sa to vyvinie...

lenuliatko

ahoj luciferka..tak to mi je luto ze to takto cele vidis.neviem si predstavit co by som ja robila keby som vycitila nieco take ako ty.neviem.za tu dobu co sme spolu som nepochybovala ze ma ma rad a ze ma lubi.mozno je to len o prejavoch.vies niekto to dava najavo viac niekto menej.mozno ten tvoj to dava menej najavo a preto mas ten blby pocit.

luciferka

Ahoj lenuliatko,tak to je fajn ze tvoj manzel je tkay, len nech mu to aj vydrzi co najdlhsie...., my sme spolu rok a pol zhruba, ale dlho bol v zahranici, od septembra spolu zijeme, tak uvidime ako sa to vivinie, nechavame tomu volny priebeh zatial, uvidime ci sa spamata, ak nie, tak mu necham volnost, nech skusi nieco ine, radsej teraz, ako keby az po par rokoch manzelstva....

:)

mna kebyze moj poziada o ruku a to mam tiez 18 ja vyletim z koze.by som sa rozplakala ako male decko.ked sa lubite co je na tom.inokedy sa uz 14 rocne deti vydavali..a zato ze teraz vsetci dobre ze nie po 30tke zacinaju s rodinou???to je podla mna uz neskoro

husenicka

tak ak mozem i ja prispiet, tak ja by som urcite tak skoro nevhupla do manzelstva, aj ked pravdupovediac toho svojho milujem celym srdieckom a sme spolu dva roky... pre mna papier nie je dolezity, dolezita je laska a aby ta vydrzala...ale na druhej strane mam tetu , ktora sa vydavala v 18tich po roku chodenia a manzelstvo im drzi doteraz... lenze to bolo pred par rokmi -t-j- ina doba -ini ludia - ine charaktery - iny pristup k zivotu... ako pises, dnesny svet je iny a aj ked si myslis, ze mu mozes doverovat, planovat s nim buducnost a zaviazat sa k nemu na cely zivot - v dnesnej dobe to uz zaistene mat NIKDY nebudes... preto porozmyslaj, ja viem, co znamena milovat celym srdcom a dusou a preto vam dvom drzim palce, len to neunahlite ...stare dobre prislovie: "vsetko ma svoj cas" :)) papa

nikaaa

ano on je cisty tiez…ano viem si predstavit ze budem patrit iba jednemu muzovi..co je na tom zle? zeby dnesna doba.zalozena na sexe, mladi stiredaju partnerov ako na beziacom pase.zivot na divoko...to je dobre?asi im to vyhovuje…ano som krestanka..ale moj nazor(a nazor mojho priatela) spociva na vlastnom presvedceni, nie na tom ze nam to niekto vsugroval do hlavy