Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

fajcenie u astmatika

Príspevok v téme: fajcenie u astmatika
ronny

Skodi podla Vas astmatikovi fajcenie ak ma astmu,ktora je pod kontrolovou ta najlahsia diagnoza mal astaticky zachvt len raz v zivote a to z pelu a vyfajci tak maximalne 5 cigariet denne a ked citi ze sa zle citi dokaze si dat den prestavku viac sa to uz neda vydrzat ako jeden den ,aby sa mu zlepsil zdravotny stav?

ronny

Tak jasne ze ked rok fajcim tak niesom na tom urcitte tak zle ako ta 35 rocna fajciarka zase ked vyfajcim 3 denne tak si to snazim vykompenzovat snazim sa dost sportovat aspon 3 krat chodim na plavaren v zime lyzujem v lete hravam futbal.

farmaceutka

muz-to je velmi kratkozrake tvrdenie, pretoze nasledky fajcenia sa prejavuju po rokoch. Ja osobne som toho nazoru, ze fajciari by si mali liecbu respiracnych ochoreni hradit sami z vlastneho vrecka, alebo aspon mat vyssie odvody a doplatky na lieky. Je kazdeho slobodna volba, ci zacne fajcit, ale musi ratat s nasledkami, ktore ho neminu, aj financnymi.

farmaceutka

Ja zase poznam malo ludi, ktori fajcia a vyhybam sa im, lebo to smrdi a akodi aj okoliu. Zijes kvoli ludom okolo teba, ktori fajcia, alebo kvoli sebe? Zalezi ti na tvojom zdravi? Zodpovedz si tieto otazky a sam sa rozhodni a prijmi za rozhodnutie zodpovednost. Poznala som pacientku, ktora prestala fajcit po 35 rokoch zivota s cigaretami, ale bolo neskoro. S nadorom sa nedalo uz nic robit, zomrela po 5 mesiacoch terapie.

muz

moj muz ma respiracne ochorenie pluc fajci a nic mu to nerobi resp.neskodi mu to.On by urcite nevydrzal nefajcit ani 1 den.Uvedomujem si,ze fajcenie skodi aj zdravym a moc ale je to tak ako pisem.

ronny

Nie nie to urcite nechcem to je posledne co chcem ked je to tazke ked vsetci okolo mna fajcia poznam malokoho kto nefajci.

ronny

O ak to naozaj aj taka jedna ciga denne si myslis ze mi moze uskodit farmaceutka ved to neni az tak uplne zlee....? Ja neviem fajcim asi taky rok a este to je v pohodicke som mlady mam len 20dstat.Tak potom co si napisal by som mal skoncit okanmzite.

farmaceutka

ronny, samozrejme, ze si chces sam pred sebou ospravedlnit fajcenie a presvedcit sam seba, ze ti to az tak moc neskodi...to je sprievodny jav absolutne vsetkych zavislosti :-)) Ale mozem ta ubezpecit, ze to skodi a moc. A ked sa k astme prida po par rokoch este chronicka obstrukcna choroba pluc, potom uvidis nasledky, lenze to ti uz budu aj inhalatory viac-menej nanic. Napokon skoncis na kyslikovej bombe alebo kyslikovom pristroji. A predcasne zomries. A ak sa pytas, ci niekoho takeho poznam, tak ver, ze ano a nie jedneho.