Včera mi kamarát omylom škrabol znamienko,vytieklo z toho dosť krvi, teraz ked sa ho dotknem bruškom prsta a trochu pohnem tak sa aj hýbe ako by viselo. Moja mama je zdravotná sestra a tvrdí aby som počkal ešte dva dni lebo to nevyzerá na zapálenie ale chcem sa aj tu opýtať čo s tým...
Poranene znamienko
Tiez som si dnes strhol znamienko, omylom o dvere. Bol som u lekarky a ta mi to vydenzifikovala... O dva dni mam ist znamienko komletne odstranit. Nemyslite si ze by trebalo ist hned??
zdravym pri holeni hlavy som si presiel po znameinku a zda sa mi ze trosku sa tam objavila krv asi som ho len suchol neviem co mam podla vas urobit ? vydenzifikoval som si to skoro zaidna krv s toho nesla tak neviem je to hladke znamienko nie vypukle neodstava ani netrci tak enviem ze co ..dakujem za radu
Včera som si škrabol do znamienka na hlave a začalo krvácať.Dnes vyzerá normálne ale je v ňom mala ryha od nechtu a neviem čo s tým.
ja som si jedno úplne "zoškrabla" a rakovinu som nedostala, nebplaš sa, mama má pravdu. Počkaj, kým sa to zhojí trošku-lebo chrasta je chrasta aj na znamienku. Potomm s tým choď ku kožnému a daj ho vybrať, po vybratí sa každé znamienko posiela na vyšetrenie, či nie je zhubné. Ja som si potom dala odstrániť všetky znamienka, čo boli moc nad kožou-pre istotu.
kazdy, kto si porani znamienko by s tym mal ist na osetrenie a potom na vystrenie ku koziarovi, ktory ma skusenosti so znamienkami. Drazdenie a poranenie znamienka moze skutocne viest k jeho zvrhnutiu do zhubnej formy. Radsje nech mate papier od lekara, ze to je v poriadku ako mat melanom o ktorom neviete. Urcite nikoho z vas nikto neposle s poranenym znamienkom prec. Aj tie znamienka, ktore su na miestach, ktore su mechanicky drazdene (na krku, na pase kde je gumicka z gatiek ci pas nohavic, na lakti, na hurdniku kde je podprsenka a podobne) treba radsej dat vybrat
dnes som si odsrabol kúsok znamienka a isla mi z toho krv. Velmi sa bojim aby som nedostal rakovinu.Bol by som rad keby mi niekdo pomohol. Ďakujem
Ja som si tiaz oskrela znamienko. Lekarka mi na to kazala dat framikoin a povedala, ze aby som si ho sledovala. Ak sa zmeni - opuchne, zacervena, zvacsi sa, tak mam prist. Nic sa nestalo. Som ok.
no ja by som na kazdy pad s tym isla k lekarovi. koleginina svagrina si znamienko oskrela na strome pri oberani jablk a zial, uz nie je medzi nami....
mojmu synovi sa to stalo to iste v Anglicku.Zlakol sa,utekal s tym k lekarovi,no objednali ho az o 2 mesiace.Medzitym som ho objednala tu,tak prisiel domov znamienko vyrezali a je o.k. Myslim si ze ak sa to nezapali,nieje dovod na paniku.