Male vyrastky v okoli konecnika a vaginy

alz-bee

Nakolko som aj ja presla touto chorobou, tak by som ti wioletta rada aspon scasti poradila...ja som sa tym nakazila od partnera. On mal len jednu na zaludi, no mne sa rozsirili temer vsade. Vtedy som este bola blba a vlastne som ani nevedela, ze nieco ako kondylomy existuje. V prvom rade by si mala vediet, ze ten HPV virus sa moze v podobe kondylom objavit aj po niekolkych rokoch, co ho v sebe mas a ani o tom nevies. Je taky malicky, ze sa dostane aj cez pory kondomu, cize jedina ochrana ako nenakazit partnera kondylomami je nemat sex. I ked nechcem byt pesimistka, ale pravdepodobne je nakazeny uz aj on. Su to fakt svine tie kondylomy, tak naozaj tu liecbu neodkladaj a bez ku koznej. Aby sa ti nesrili dalej, tak nemaj sex, nehol sa tam dole, pretoze sa to prenasa aj ziletkou, netrhaj si ich (i ked priznavam, ze ja som to uz zo zufalstva robila temer stale..) a snaz sa udrziavat si v nohavickach sucho..alebo ako to mam napisat, lebo velmi rady sa rozmnozuju vo vlhkom prostredi. Kozna ti to pravdepodobne bude kazde 2tyzdne natierat dakou vodickou. Dost zalezi od imunity a psychiky cloveka, ako rychlo sa ich zbavi. Ja som z toho bola dost v prdeli, cize sa to so mnou vlieklo 9mesiacov. Okrem navstevovania koznej som skusala aj samoliecbu. Je to ale na tebe, ci by si ju robila aj ty, lebo kazde telo reaguje inak...ja som si tie kondylomy potierala australskym cajovnikovym olejcekom (Tea tree oil). On ich dost vysusoval a ked boli suche, tak som ich (priznam sa) odtrhla, ale tu ranku hned vydezinfikovala Jodisolom. Ten olejcek mi ale dost vysusoval aj okolitu kozu, a tak som si trikrat denne robila kupel v rumancekovo-natrznikovom caji(mala som pomiesanych 50gramov rumanceka sypaneho, 50 gramov toho natrznika a vzdy jednu cajovu lyzicku som z toho odobrala a zaliala 1 litrom vriacej vody) a zistila som, ze akoby aj vdaka tomu zacali miznut. Ked vsak tie svine stale nemizli uplne, tak som pristupila k drastickejsej forme. Kupila som si Duofilm, ktory je urceny na bradavice a je tam pisane, ze nepouzivat v oblasti genitalii a konecnika...ale tak ti poviem, ze podla mna ten mi najviac pomohol, ze zacali odpadavat. Uprimne povedavne, ze neskutocne ma to stipalo, aj mi to okolitu kozu pomaly rozleptalo, ale pomohlo to..treba to v prvom rade aplikovat opatrne a fakt len na tie kondylomy. Dalsie opatrenia, co som spravila boli, ze som sa dala zaockovat Silgardom a kupila som si tabletky Indonal. Takze tolko z mojej strany, ze ako som proti nim bojovala. Nechcem ta ale strasit a hororove scenare pisat-chce to hlavne vela psychickych sil a nepodliehat zufalstvu. Kamarat ich mal inak tiez a on si kupil rastlinu Aloe-vera a vzdy si kus listu odrezal a proste cely den ho mal na tych kondylomach, aby mu tam sla z neho stava a tiez mu to zmizlo...az ich ale mas dost velke, tak sa daju aj chirurgicky odstranit. Ja som ich mala vela, ale male, cize mi ich vyrezavat nemohli. Toho HPV virusu sa bud clovek nezbavi nikdy alebo az po niekolkych rokoch. Mnoho ludi ani netusi, ze su nakazeni. Kazdopadne ja ale nie som lekarka a ani nic podobne, takze sa radsej pytaj vsetko koznej. Ja som sa len chcela s tebou podelit o moje kusenosti a prajem ti naozaj vela pevnych nervov a skore uzdravenie.

:)

Liečba:

Papillomavírus sa liečiť nedá, vzniknuté výrastky sa odstránia miestnou liečbou cytotoxickými preparátmi, chirurgicky, laserom, imunoterapiou. Ženy ohrozené typmi vírusu, ktoré by mohli viesť k rakovine, musia byť pravidelne sledované gynekológom. Tieto výrastky majú tendenciu sa znova objavovať, hlavne pri oslabenej imunite. V tomto prípade je nutné sa zamerať na celkové posilnenie imunity - v niektorých prípadoch môže stačit užívanie prostriedkov s protivírusovou aktivitou (napr. Interferon, bilinný preparát Vironal a lokálne potieranie Audironom.
Ako sa chrániť?

Dodržovaním zásad bezpečnejšieho sexu. Kondóm poskytuje určitú ochranu, vírus sa však môže nachádzať i na častiach tela, ktoré kondómom chránené nie sú.

panča

(takze aj druhy nazor je taky isty ako moj. ak su to naozaj kondylomy, su sposobene HPV virusom (ludsky papiloma virus) -je to povodca rakoviny krcka maternice)

alz-bee

ahoj. na takych 99percent mas kondylomy. chod s tym co najskor najprv na gynekologiu, oni ta poslu ku koznej. ja som sa s tym trapila 9mesiacov...potierala mi to dakou vodickou kazde 2tyzdne a plus este ja som si to potierala tea tree olejcekom. vela stastia