Ahojte, chcela by som sa vas opytat, ci by ste si zacali vztah s clovekom, ktory je velmi vazne chory, trpi nevyliecitelnou chorobou.
vztah s vazne chorym clovekom
moj byvaly piatel mal rakovinu, v 17 sa zacal liecit, vsetko sme spolu preskakali, ozarovanie, chemoterapiu... Nevedela som ci sa vylieci, ale dufala som v to, urcite by som sa s nim nerozisla, lebo som ho lubila a takisto aj on mna. Mal vo mne psychicku podporu, kt vtedy potreboval. My uz nie sme spolu, ale on je vylieceny a chodi uz len raz za rok na kontrolu.
no pozri sjuzka... vidim, ze podla toho, co pises, si zdrava. nemas zdravotne problemy tohto typu. ale ti poviem, ze ja mam Myopaticky syndrom, co je choroba svalov. bola som obmedzovana, do 4,5 roka som nechodila a teraz studujem na vysokej skole, chorobu vobec nevidno a som takmer najlepsia v triede. to znamena, ze kvoli jednej trafenej chorobe, ktora nie je dedicna (avsak nikde nie je napisane, ze moje dieta nemoze ochoriet na nejaku inu chorobu - presne tak ako aj to tvoje, ktore budes raz mat, alebo mas), nemam byt stastne zalubena? nema ma lubit moj partner a ma so mnou zit len v lutosti? nepripada ti to trocha ako DISKRIMINACIA? lebo mne ano. samozrejme by som nechcela, aby bol so mnou partner len s lutosti. v ziadnom pripade. ale si predstav, zeby si ty mala dieta (ci mas neviem) a to by sa narodilo s neurofibromatozou alebo s nejakou inou chorobou (mohli to mat aj tvoji predkovia, o ktorych nevies). tak by si ty svojmu dietatu nedopriala, aby bolo stastne, malo stastny vztah a bolo by milovane aj partnerom?
on ma 33 a ona nieco cez 20
Určite to nie je správne, ale čo s tým narobíš ty? Možno to raz skončí, veď ani zdraví ľudia spolu neumierajú. Koľko majú rokov?
tak si vyhľadaj v téme: ,,nestastna laska"dosť mi to pripomína tento prípad,tak si to skús prečítať
Vedel, ze je chora, ale o aku chrobu sa jedna sa dozvedel az potom. Nemyslim, ze je spravne byt s niekym len z lutosti
On vie, čo robí, ty to nezmeníš, môžeš mu len povedať svoj názor, to je všetko. Ale v konečnom dôsledku je to na ňom. Ak ochorela počas ich vzťahu, alebo to na začiatku nevedel, asi by sa cítil ako hovädo, keby ju nechal. To je ťažko riešiť
nie, neriesila, som tu prvy krat. Nemam pocit ze ju lubi, ma ju rad to ano, ale skor ako kamaratku, o nejakych hlbsich citoch sa tam hovorit neda
pozri,myslím,že toto si tu už riešila(ak to nie si ty,tak prepáč)...keď s ňou je,tak asi vie prečo,aj zdravý človek môže ochorieť a ani nevieš ako rýchlo,nikde nie je napísané,že budeme zdravý stále...a to že je chorá?ak s tým chce jej priateľ žiť,tak je to jeho vec,myslím,že ju ľúbi,aj keď píšeš,že nie
a co deformacia tvare, koncatin, nadory, hluchota, slepota atd?