Ahojte.Chcela by som sa opytat ci neikto nevie ako to rpebieha na krste.Mam ist za krsnu,no nikto mi nepovedal ci tam budem nieco hovorit alebo robit.Este som na krste nikdy nebola,tak neviem co ma caka.Ak niekto vie pls poradte.Dakujem
Krstenie .Pomoc !!!
A ako moze byt tvoj buduci manzel krstny otec,ked nebol pri krste?
A opakujem,krstni rodicia su VZDY dvaja.A nie je ziadna podmienka,ze su manzelia,dokonca nemusia byt ani pribuzni dietatu alebo jeho rodicom.Je to slobodna vola,ale podmienka je,ze su krsteni.Ak je toto fararovi jedno,tak je velmi benevolentny,lebo mam presne opacne skusenosti s fararmi.
áno,ja som z dediny.a mám pocit,že v mestách nemajú farári tak blízko k veriacim,ako na dedinách.neviem prečo,ale je to môj pocit.
Nie som z dediny,ale z okresneho mesta.Toto na to nema ziaden vplyv.Jediny,kto ma na to vplyv je samotny farar.Jedine od neho vsetko zavisi.
aha. pravdepodobne si z dediny. my to az take prisne nemame, a to som tiez z dediny. ziadne nauky (mozno 1), farar sa moc do toho nestara ci treba alebo netreba ist na spoved, ale bolo by dobre keby si isla. a s tym ze musi byt vzdy krstna a krstny. tak to som pocula, ale je na volbe rodicov ako si to urcia, mozu si vybrat krstnu a krstneho, alebo si vyberu len jedneho s tym ze ked sa ozeni/vyda ten dany partner bude krstnym/krstnou..takze tolko
ale dnešní farári,hm,to je na zamyslenie.jeden vyžaduje,aby boli krstní rodičia pobirmovaní,u iných netreba.človek už sám nevie,čo sa z nich vykľuje.ten má deti,ďalší kšeftuje s nejakým tovarom,atď.
Presovky kraj
no ano, ale presnejsie cast
veď samozrejme,že je to jej vec.Ja som len poukázala na farára.že u nás by asi musela ísť na spove´d.Iba vtedy nie,ak by oklamala farára,že bola inde.