Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Krstenie .Pomoc !!!

[zruseny8]

nie ludia...moze byt aj jeden krstny rodic. vsak moja vlastna skusenost, ked som mala krst krstna bola slobodna asi po nejakych 5rokoch sa vydala a jej manzel je krstny.to tak vsade funguje!!

ja_ona

kordiak ....tak potom neviem kto bude krsny..... mne to sesternica povedala dnes ze potom moze byt moj manzel,ja som sa to viac menej vsetko dnes dozvedela tak mam v tom poriadny gulas.....a nemam priatela ktory by mohol byt zapisany v krstnom liste.

SHAKTI

krstny rodicia musia byt vzdy dvaja :-) krstna mama a krstny otec, takze sama urcite nebudes. zalezi od toho ci si evanjelicka alebo katolicka. ano hovoria sa iste veci- ale da sa to v pohode zvladnut, hoci tiez som z toho mala stres
:-) napr. u evanjelikov drzis dietatko a hovoris- Odnasame pohana prinesieme krestana! to povies tri- krat, po krste zas povies- Odniesli sme pohana priniesli sme krestana- tiez tri krat.
Potom sa s nim zatocis- aby vedel tancovat, nieco zaspievas, aby vedel spievat a polozis ho na zem, kde sa baba obsype cukrikmi a peniazmi to aby mal bohaty a sladky zivot. Tie cukriky a peniaze potom pozbieraju deti ktore su na krste. To je cele. Pri evanjelikoch staci ked je jeden z krstnych rovnakeho vierovyznania, je pokrsteny. Na spoved v tomto pripade ist nemusis. Mimochodom uloha krstnych rodicov je z toho dovodu aby ak sa nieco stane s biologickymi rodicmi sa o dietatko postaraju krstni rodicia. Je to zodpovedna uloha a cest, nie je to o materialnych daroch pre dieta.
Vela stastia :-) A v kostole este drzis babu na rukach, kym mu pan farar poleje svatenou vodou hlavicku a opyta sa ta ake meno davate tomuto dietatu- odpovies meno dietata.

kordiaková

presne tak,Kordiak.krst je základ.Napr.birmovka by tiež mala byť u krstných rodičov.Náš farár chcel papier ako doklad,keďže krstní rodičia našich detí nie sú z našej farnosti.

kordiaková

ja-ona,a teraz ešte nemáš priateľa,myslím nádejného manžela,aby mohol ísť za krstného,a mohol by byť aj zapísaný v krstnom liste?