Ahojte.Chcela by som sa opytat ci neikto nevie ako to rpebieha na krste.Mam ist za krsnu,no nikto mi nepovedal ci tam budem nieco hovorit alebo robit.Este som na krste nikdy nebola,tak neviem co ma caka.Ak niekto vie pls poradte.Dakujem
Krstenie .Pomoc !!!
A do krstneho listu sa dopisal sam? :-D
On sa na krstneho iba hra.
kordiak,nie hospody ale Hospodin.Nie?ja so rímsko ale tak sa mi zdá,že Hospodin pomiluj
nie ludia...moze byt aj jeden krstny rodic. vsak moja vlastna skusenost, ked som mala krst krstna bola slobodna asi po nejakych 5rokoch sa vydala a jej manzel je krstny.to tak vsade funguje!!
No a kolko som ja potreboval papierov pred svadbou,potom pred krstmi mojich deti...Hospody,pomiluj :-D
krstny rodicia musia byt vzdy dvaja :-) krstna mama a krstny otec, takze sama urcite nebudes. zalezi od toho ci si evanjelicka alebo katolicka. ano hovoria sa iste veci- ale da sa to v pohode zvladnut, hoci tiez som z toho mala stres
:-) napr. u evanjelikov drzis dietatko a hovoris- Odnasame pohana prinesieme krestana! to povies tri- krat, po krste zas povies- Odniesli sme pohana priniesli sme krestana- tiez tri krat.
Potom sa s nim zatocis- aby vedel tancovat, nieco zaspievas, aby vedel spievat a polozis ho na zem, kde sa baba obsype cukrikmi a peniazmi to aby mal bohaty a sladky zivot. Tie cukriky a peniaze potom pozbieraju deti ktore su na krste. To je cele. Pri evanjelikoch staci ked je jeden z krstnych rovnakeho vierovyznania, je pokrsteny. Na spoved v tomto pripade ist nemusis. Mimochodom uloha krstnych rodicov je z toho dovodu aby ak sa nieco stane s biologickymi rodicmi sa o dietatko postaraju krstni rodicia. Je to zodpovedna uloha a cest, nie je to o materialnych daroch pre dieta.
Vela stastia :-) A v kostole este drzis babu na rukach, kym mu pan farar poleje svatenou vodou hlavicku a opyta sa ta ake meno davate tomuto dietatu- odpovies meno dietata.
presne tak,Kordiak.krst je základ.Napr.birmovka by tiež mala byť u krstných rodičov.Náš farár chcel papier ako doklad,keďže krstní rodičia našich detí nie sú z našej farnosti.
ja_ona a co ak sa nevydas? Je to velmi divne podla mna, ze budes len sama.
ja-ona,a teraz ešte nemáš priateľa,myslím nádejného manžela,aby mohol ísť za krstného,a mohol by byť aj zapísaný v krstnom liste?