Ahoj.....
na semeniku som si nahmatal taku malu gulku ako goralka taka malinka menšia než ryža.... je to rakovina nebolito no nič ani vidno to neni len to tam je? ake velke je ked je to ranovika? myslim ako to ma cca veľkosť?
pls poradte
Rakovina semeníkov
Tak zeee cawtee ja mam 13 rokovv a asii mam varikokelu co som sa dival na tie obrazky ona sa da iba operaciu odstranit??? asi ano co?? diki aa keyb sa neodstranila boli by nejake nasledky okram totho ze by som bol nepolodny?? dikii
Ked sa vam nieco nezda,je dobre nastivit urologa,na veku nezalezi.Hovori sa tomu prevencia a je dobre vediet na com clovek je a tak predide velkym problemom,ktore mozu nastat a nemusia.Len chodte a necakajte ze to prejde same.Vela ludi na to doplatilo,oplati sa.Ahojte Kory.
ahojte vsetci co mate podozrenie na rakovinu semennikov. priatelovi som minule leto!!! nasla na pravom semenniku taku malu hrcku. bola umiestnena tak vyssie, a bola na nom akoby prilepena o velkosti asi hrasku. v jeho rodine sa rakovina vyskytuje v kazdej generacii, cize podozrenie na rakovinu bolo velke.
priatel ma ale panicky strach z lekarov (uz vobec nehovorim o urologoch) a k doktorovi som ho nemohla, od vtedy ako som to zistila, dostat. no mesiace som sa snazila mu vysvetlit, co vsetko by to mohlo byt a ake by to mohlo mat vazne nasledky... a teraz (skoro po roku) som ho konecne dostala do takeho stadia, ze isiel.
no a dnes sa prave vratil od lekara, ktory ho hned poslal na sono a zistil, ze je to len mala cysta, ze to nie je nic vazne, iba v pripade, keby sa to zvacsovalo, tak ma prist.
odporucam naozaj kazdemu kto ma akekolvek podozrenie, nech ide k lekarovi. najlepsi je ten pocit, ked vam lekar povie, ze sa nemusite bat (po mesiacoch strachu).
vysledok? kvoli tomu, ze som priatela nutila ist k doktorovi sa na mna velakrat nahneval. no dnes, ked od neho prisiel, tak sa mi podakoval.
Už asi tretí deň mám jeden semeník väčší
asi ako husacie vajce, nebolí ale je to uznáte nepríjemné. Neviem čo s tým, ale určite v pondelok pôjdem urológovi.
Cawte
ked tusim ze mam rakovinu,a musel by som ist na operaciu,neviete niekto ako by ta operacia prebiehala? pls odpiste
dakujem
CAWTE, mnohy z vas ktory ste napisali ze ste si nieco nahmatali na semeniku gulky a na nich zase gulky to je miesok.
Vacsino rakovina prejavuje castym svrbenim semenikov ak by ste mali nejake podozrenie ihne chodte do lekara.
Ale vacsinou to postihuje muzov medzi 18 az 30, ale ani deti nie su vinimkou!
Zdravim,
mam iba 12 rokov a nieco som si nahmatal nad lavom semenikom, je to nieco take ako keby mensi semenik a ma to aj bocne mensie gulky. Ak sa toho dotknem tak to neboli ale niekedy to zacne boliet. Poradte prosim. Otcovi sa to hanbim povedat a takisto aj Mame. prosim povecte co to je, a viete. Dakujem