fotky

Príspevok v téme: fotky
kolorka

mám prišernú fóbiu z fotografovania. ak vidím fotoaparát, tak sa hneď skrývam. vyzerám na nich príšerne.
otrasne. a moje okolie mi robí naschváli a fotia ma. a ja sa hrozne hnevám a oni ma fotia oto viac. nechápu moju fóbiu.
a každý hovorí daj mi svoju fotku. rodčia, lebo vraj nemajú ani jednu moju zo súčasnosti, kamaráti, a aj do mobilu ku kontaktom..../ viem, že by som s tým mala ísť asi k psychiatrovi/.
tak vás chcem poprosiť o nejakú stránku, kde si stiahnem program na úpravu a retušovanie fotiek. aspoň sa urobiť o trošku krajšia. ďakujem za odpovede. PS: a mám 28 rokov a trpím týmto odmalička.

kolorka

dík za odpovede, ale ja by som taký program rada vyskúšala. ( a aby bol v slovenskom jazyku a zadarmo ).
prosím neviete o nejakom?

asdf

ja vyzeram tiez na fotke otrasne. Uplne inak nez v zrkadle...Ale vsimol som si, ze ked sa fotim sam, a bez blesku, tak je to ok a spoznam sa v pohode.

Nie kazdy ma stastie, ze vyzera na foto dobre :) Cele je to o spravnom svetle, farbe pokozky, dobremu resp. ziadnemu blesku a akemusi divnemu fluidu, a to cele dokopy sa nazyva fotogenickost. Niektori ludia su proste fotogenicki, preto vyzeraju na fotkach dobre. Niektori zas otrasne.

Ono 95% fotiek je zlych preto, ze nie je mozne dobre nasvietit scenu tak, aby ju ta sosovka vo fotoaparate videla rovnako ako ludske oko. A druhe najvacsie zlo je blesk, ktory skresluje kontury tvare (zvlast bledsim ludom), pretoze osvetluje vsetky caste tvare a odstranuje tiene - a vysledok je, ze sa moc nespoznavas...

luciaa

Skus si doma pred zrkadlom nacvicit par vyrazov. A potom ked ta niekto bude fotit, tak nahod napr. vyraz c. 3 a mas to. :-) Alebo sa skus aj doma sama fotit a nejaka fotka urcite vyjde. Neverim, ze ani na jednej nevyzeras dobre. A hlavne tvar sa prirodzene, ak sa fotis, ziadne silene usmevy.

hnedovlasqa

podla mna toto nie je taka fobia, ze by si mala ist k psychiatrovi.. to su ine, horsie fobie..
a z coho mas strach?? chapem, ze z fotenia.. ale myslim tym.. z toho, ze budes na tej fotke zle vyzerat?? alebo z niecoho ineho??
a ked chces nejaky taky program.. tak chod do googla, zadaj si "program na upravu fotiek".. alebo take daco.. a tam ti povyhadzuje nejake programy, popr. diskusie ludi ktori s tym maju skusenosti.. a ti napovie aj postup a taak..