fotky

Príspevok v téme: fotky
kolorka

mám prišernú fóbiu z fotografovania. ak vidím fotoaparát, tak sa hneď skrývam. vyzerám na nich príšerne.
otrasne. a moje okolie mi robí naschváli a fotia ma. a ja sa hrozne hnevám a oni ma fotia oto viac. nechápu moju fóbiu.
a každý hovorí daj mi svoju fotku. rodčia, lebo vraj nemajú ani jednu moju zo súčasnosti, kamaráti, a aj do mobilu ku kontaktom..../ viem, že by som s tým mala ísť asi k psychiatrovi/.
tak vás chcem poprosiť o nejakú stránku, kde si stiahnem program na úpravu a retušovanie fotiek. aspoň sa urobiť o trošku krajšia. ďakujem za odpovede. PS: a mám 28 rokov a trpím týmto odmalička.

ajka.

a ten picass je stránka,kde si stiahnem program? a aká je to stránka, cez googl to neviem nájsť.viem, že som hlúpa, keď to neviem, ale neviem to. a rada by som to chcela. napíšte-prosím

sunie

pokial ti staci upravit na fotkach farby, kontrast, orezat, komprimovat a pod. stacia nenarocne freeware programy ako napr. Xnview, Ms office picture manager, Picassa....tie si vygooglujes.

pokial ale chces robit komplet upravy fotiek, retuse (zostihlovanie, odstranenie vrasok a pod.), vrstvy, umelecke foto, rozne pozadia, kolaze....najlepsi je asi Photoshop. za ten sa ale plati a urcite sa treba s nim dost pohrat alebo ist na skolenie pokial chces robit fakt pekne kvalitne fotky a vediet co kde naco pouzit :) niekedy sa tusim dala stiahnut z netu aj skusobna verzia na mesiac, neviem ci to este ide.

krisha

ja si dost dobre fotky robim sama, ci uz cez telefon, kde si mozem spravit ciernobielu, sepiu, mozem sa pohrat s kontrastom, ostrostou alebo takisto aj priamo cez digitalny fotak. A program na upravu fotiek je napriklad easy photoprint, ale treba vediet po anglicky.

lolo.

kolorka, nepoznám stranku ale je niečo ako photo... ale za ten program sa platí.
-
tiež by som prijal dobrý typ, lebo aj moja maminka sa neada fotí, lebo je vraj otrasná na fotkách. a takto by som ju skrášlil. a prekvapil. také umelecké by som urobil, trošku vyhladil vrásky, ubral pár kíl.
prosím ak o niečom viete dajte nám vedieť.