Co mam robit ked mam upchaty mocovod v penise,oblickovym kamenom? A nechce to ist vonku,a uz ma bolia aj oblicky ..prosim co mam robit no inac som v zahranici ..DAKUJEM
OBILCKOVY KAMEN V PENISE
Dakujem ti si zlata :o) no pozeral som aj ja nieco take na nete teraz
Toto som nasla :
Ak kamienok ostal v močových cestách, respektíve v močovom mechúri, neostáva nič iné, len vykonať niektorý z chirurgických zákrokov. Metód na jeho odstránenie je niekoľko. Jednou z možností je zavedenie takzvaného nefroskopu. Je to kamera s pomocou ktorej sa kameň pod zrakovou kontrolou vytiahne, rozdrví, či rozpustí. Nefroskop sa do tela zavádza vpichom cez kožu, pričom úspešnosť tejto metódy je takmer sto percentná. Ďalšou alternatívou je zavedenie optickej trubice cez malý otvorček do obličky. Tá malé kamienky zachytí a odstráni, väčšie rozdrví. V ostatnom čase sa presadzuje drvenie kamienkov pomocou ultrazvuku.
Lekár sa pokúsi rozdrviť kameň s použitím silných rázových vĺn tak, že ten samovoľne odíde cez ostatnú časť močových ciest. Nevýhodou je pomerne dlhý čas tohto zákroku. Dôležité je, aby sa lekár až 3 500-krát „trafil“ do kameňa, aby ho dokonale rozdrvil. Zvyšky kmienkov sa postupne vyplavia – hovorí sa tomu „kamenná cesta“. Je to nebolestivý zákrok, ale zvyšky kamienkov môžu viesť k tvorbe nových. Nie všetky kamienky sa dajú rozdrviť. Niektoré sú totiž také tvrdé, že sa nedajú rozbiť ani pri opakovanej aplikácii tejto metódy. Poslednou možnosťou je otvorená operácia, kedy sa kamene vyberú priamo z močových ciest.
Je to celkom rozumne,ze chces este dnes zajst na pohotovost. Infuziami by sa mozno dala bolest rozohnat. Radsej chod cim skor,aby Ta to nechytilo v noci.Viem,co je bolest ladvin. Nastastie som kamen vymocila ale mojim pribuznym rozbijali kamene v ladvinach
pristrojom a teraz si neviem spomenut ci
to bol laser alebo tlakova vlna. Skusim
cosi o tej technike pohladat. Skratka kamen rozbiju dnu v tele na male kusky a
potom sa tie kusky vymocia. Na zakrok sa tiez objednava a musia sa urobit aj predoperacne vysetrenia. Myslim,ze to bude aj v UK tak isto ale na tu pohotovost pre istotu zajdi.
Ivka1 :o) Dakuejm ze si mi odpisal,si zlata. No on je uz tam asi druhy tyzden na tom istom mieste a ani sa mu velmi vonku nechce,no ani ti nehovorim ako to tu je na pohotovosti alebo u lekara je to velmi bieda vazne to ti povie asi kazdy kto je v UK. No dnes chcem este ist na pohotovos lebo sa velmi bojim ze mi mozu odist oblicky ked ma tak velmi bolia. A neviem uz si pocula nieco o tom zakroku LASEROM lebo hladam to tu na nete ale nic tu take nemozem najst. Ako dlho trva ten proces,a ake su nasledky??
Vie mi niekto poradit ??
IVKA 1 :o) no tie tablety mi dal na tu cystu a povedal ze tak za dva tyzdne ak to nezmizne tak ma prist. No a to pivo no teraz momentalne pijem vela vody a piva,no a ten kamen alebo co to je tak to uz citim pod zaludom,ale mam strach ist stale na WC lebo to boli. A ten kamen som citil dost dlho ako putoval dolu celim sistemom. No ja len dufam ze to nebude nieco zle ,lebo som cital ze mi mozu odist aj oblicky,no a teraz ma velmi bolia. :(
No vyzerá to dosť zle, skús to s tým pivom. Dúfam,že sa Ti to podarí vymočiť.
Ako dlho to už pozoruješ? Lebo ak by sa
jednalo o cystu,vedel by si o nej už skôr.Nevznikla zo dňa na deň. Lenže aj kameň kým sa dostane do močových ciest spôsobuje dosť veľké bolesti. Tie tabletky,čo Ti dal lekár sú pravdepodobne od nich.