Moj problem je taky,ze nedokazem dosiahnut orgazmus, s partnerom to problem nieje...myslim si, ze by som sa mala naucit nejake cviky na posevne svaly, chcem sa naucit stahovat ich.tak ako to ma byt pri orgazme.myslim si ze mi to dost pomoze, citala som o tom. Je tu niekto kto mi poradi, ako sa naucit ovladat ich? Vopred velmi pekne dakujem.
posevne svaly
a mna to nevzrusuje :( robim to zle, ci to nieje pravidlom ze by ma to malo vzrusovat?
ahojte aj ja by som chcela tieto cviky robiť ale keď to tak sťahujem tak ma to vzrušuje... .asi to robim.. zle... hm ako potom to mám robiť??
Kegelove cviky na svaly malej panvy
Jedná sa o cviky svalov malej panvy, ktoré su pomenované podľa doktora Kegela, ktorý objavil toto cvičenie. Tieto svaly sú upnuté na lonovú kosť a slúžia ako akési závesné zariadenie orgánov malej panvy. Aby ste tieto svaly vyskúšali a dokázali ich rozlíšiť, skúste zastaviť a opäť začať močenie.
Ako cvičiť?
Pokiaľ ste svaly lokalizovali, tak ich jednoducho napínajte a uvoľňujte – opäť a opäť, asi 200-krát za deň. To sú základné Kegelove cviky.
Existujú mnohé variácie týchto cvikov:
- stupňovité cviky (pomaly stupňovito sťahujte svaly až na maximum – akoby ste postupovali po schodíkoch)
- cviky na výdrž (držte svaly napäté dlhšiu dobu, napr. 5 sekúnd)
- vykleňovacie cviky (zatlačte, aby sa svaly čo najviac vyklenuli a následne ich stiahnite)
- a rôzne ďalšie obmeny týchto cvikov
Aký je prínos Kegelovych cvikov?
Toto cvičenie má mnohoraký prínos:
- trénované svaly uľahčia pôrod a je väčšia šanca, že vaše perineum ostane neporušené (menšia pravdepodobnosť trhlín a dôvodov na epiziotómiu)
- zvýšenie sexuálneho pôžitku pre oboch partnerov
- prevencia vyklenutia (prepadnutia) orgánov malej panvy
- pomoc pri predchádzaní úniku moču
nie je to tažké a aspoň mne to pomáha dosiahnuť lepší orgazmus..skúste:)
aj ja sa pridavam, mam taky isty problem :( poradi niekto?