cawte baby, vie mi niektora z vas poradit, pred dvoma mesiacmi som vysadila zo zdraavot. dovodov HAK, odvtedy som mala kramy na 33.den, teraz som nemala ziadne akurat mierne spinenie v obdobi 28.meho dna trvalo to styri-pat dni..doteraz t.j.40ty den nemam kramy, s priatelom som mala styk este tesne po vysadeni HAK (samozrejme s kondomom) a nasledne som kramy dostala, ako som vyssie uviedla ...nemyslime, ze by sa kondom pretrhol, pretoze tekutinka ostala vo vnutri, ale je nejaka sanca, zeby mala dierka, resp. nieco podobne? alebo kramy nemam pre vysadenie HAK? -zmeny v organizme. DAKUJEM ZA SERIOZNE ODPOVEDE !!! (pls poradte!)
VYSADENIE HAK - KRAMY !!!
bola som na gynde - nie som "v tom" ...mam len dvojnasobne zvyseny hormon (prolaktin) ... nasadil mi lieky, tak uvidime co bude dalej :)
no, takze ja mam s HAK vyslovene zlu skusenost. po tom, ako som ju vysadila, som kramy nedostala...bude to uz pol roka a tehotna nie som urcite. nezaberaju mi ani hormonalne injekcie. proste, antikoncepcia ma totalne zradila :(
no my sme na tom rovnako, tiez planujeme buducnost, sme spolu uz par rokov, ale v kazdom pripade si babo nemozeme dovolit skor nez ukoncime skolu.a zase bez sexu pocas dalsich 3 rokov-to sa neda :) ...asi tak mno ;)
Bambulka ano, sme na kondomoch. Este pred troma rokmi, ked sme spolu len zacali chodit, a boli tiez len na kondomoch, tak som mala nervy, ci sa nieco nestane a tak, potom som tie tri roky s prestavkami brala HAK a upokojila sa uplne, no a teraz? Teraz som tiez kludna, proste verime kondomu, po kazdom styku dosledne skontrolujeme, ci nepraskol, a keby daco, vzdy je tu tabletka po. Ale rozhodne nemam pocit, ze by sme teraz boli nejak obmedzovani, hoci som sa toho bala. Uplna pohoda. Mozno je to aj tym, ze s priatelom planujeme aj buducnost, a keby sa aj nieco nedajboze (zatial) prihodilo, tak to budeme spolu aj riesit. Obaja este studujeme, takze este casu dost :))
to:vlocka23 - a ako sa vy chranite pri sexe? my sa "spoliehame" na kondomy, ale nemozem sa pri nich uplne uvolnit, stale mam strach, je to ine ako pri HAK, ked sme nestresovali a uzili si to bez mesiaca strachu, ci to pride/nie..takze tehotna urcite nebudem? (sice viem, ze niesi vestec ze to teraz istotne povies, ale kazda rada mi aspon len psychicky pomoze, zajtra skocim na gyndu) diki moja, pa
Ja myslim, ze mozes byt kludna, tehotna podla mna urcite nie si. HAK narobi v tele poriadny zmatok, aj jej vysadenie, takze je uplne mozne, ze mas teraz taky rozhodeny cyklus. Ja som tiez vysadila HAK pre zdravotne dovody pred vyse mesiacom, takze zatial som mala len jedny mesiaciky, a tie prisli zase asi o tri dni skor ako pri HAK. Uvidime, ake budu druhe. No ale kazdopadne sa mi vratili vsetky tie krce hrozne, ako to uz pri prirodnej menstruacii byva. Ale bez tych hormonov je mi, odhliadnuc od tohto,lepsie.