ahojte,chcem sa spýtať na nejakú prvú pomoc ked príde strašná bolesť mandlí,okrem doktora to mi neradte to viem. Včera ma začala veľmi boliet mandla iba jedna a dala som si taký spray na hrdlo Jox ale neviem čo by mi ešte mohlo pomôť tak narýchlo???
bolesť mandlí
Na začínajúce prechladnutie, pokiaľ nemáte vysoké teploty, kedy už treba navštíviť lekára, môžem poradiť sprej Glister-amway. Okamžite uľaví boľavému hrdlu. Je to len osviežovať ústnej dutiny, ale mne pomáha aj týmto spôsobom.
Na časté opakované bolesti hrdla je super Bactoral, aj ako prevencia keď máš v zime veľa krát angínu.
Tiež ma začali bolieť mandle tak som automaticky prestal fajčiť a spýtal som sa kamaráta na radu, ktorý mal ten problém tiež a odporučil mi niečo po čom bolesť prešla po pár hodinách. Zrobte nasledovné. Do veľkého poháru si nasekajte citrón, pomaranč a jablko. Zalejte čistou vodou a pite to vždy keď vás začne bolieť hrdlo. Jednoducho si robte ovocné šťavy. Taktiež nepite žiadne bublinkové nápoje. Ja som pravidelne pil iba to a nič iné. Taktiež jedzte niečo nenáročné, napríklad detskú výživu. Pár hodín som žil na takomto spôsobu stravovania a večer som sa už mohol ísť von zabávať. :) Ak bolesť prejde tak pokračujte v pití tých štiav až kým bolesť úplne nezmizne. :)
Ten Jox je jednoznačne najlepší, ale neviem či vieš, že aspoň pol hodinu nesmieš naň nič piť ani jesť. Zaberá inak super, je to to najsilnejšie, čo na mandle môže byť. Ostatné je len také doplnkové, ale aj to je dobre, len si daj bacha na to, aby ten Jox bol aspoň pol hodinu v hrdle.
aj mnaa dnes bolia mandlee. teda ani nevieem či mandlee, ale hrdlo. a k tomu maam zapchaty noos, skor povedanee maam nepriechodne nosnee dutiny, nedokaazem dobre dychaat nosom. a estee naviac maam zalahnutee v usiach a tlciee mi srdce. aach, co mam robit??
ok tak zajtra si kúpim orofar dakujem
bolesť mandlí som si "vychutnala" vo štrvtok a piatok... po tejto kúre som dnes relatívne fit. hrdlo nebolí od včera,a dnes už je to o.k. treba to skusiť,ale hlavne ten orofar fakt výborne a rýchlo zaberá,možno by to šlo aj bez kloktania slanej vody
no dakujem za radu, ráno som si vytlačila do pohára pol citrona a tu slanú vodu nenávidím ale asi to budem musieť skúsiť,čajík pijem ale nemám lipový,a orofar tiež nemám.