Zastavena nadcha, strasna bolest dutin

Príspevok v téme: Zastavena nadcha, strasna bolest dutin
monica

Dobry den. Posledne dni ma trapi strasna bolest cela, mala som trosku nadchu, potom sa mi zastavila,boli ma hrdlo, mam vysoke teploty.. Dnes som bola u lekara, dal mi antibiotika Rovamicin. A k tomu tabletky Clarinase a kvapky do nosa PAMICON. Zostala som trosku zmatena lebo Clarinase mi pred tym daval ked som mala nadchu na jej zastavenie..A zmiernuje ju.To je napisane aj v pribalovom letaku. Preco mi to predpisal aj teraz ked ju mam naopak zastavenu? :O Neviete mi niekto poradit ci to teda ucinkuje aj nato, alebo to radsej nemam brat..? A tie kvapky? Myslela som ,ze to posobi proti nadche..A ja ju chcem spustit.. Ta bolest sa niekedy neda vydrzat, hlavne prava strana cela. Na prerazanie dutin naozaj nechcem ist, pocula som o tom zle veci. A hlavne to strasne boli a potom sa to zevraj casto vracia. Vie mi niekto poradit ako ju spustit? Naparovat mi neodporucil.. Dakujem pekne.

klaudia G

Chcem sa podelit s vlastnou ,,domacou liecbou upchatych dutin a zastaveneho odtoku sopla,je to rada od mojej obvodnej Dr ktora je aj moja kamaratka.Inak pouzivaju to vraj aj na ORL a potom aplikuju vyplachy
Budete potrebovat usne palicky ,kvapky do nosa alebo nejaky zvlhcujuci sprey
ide o to- na usnu palicku si nakvapkame spray ja osobne pouzivam muconasal plus,moze byt otrivin,olynth apod,takto pokvapkanu palicku opatrne kruzivymi pohybmi zavedieme do nosnej dierky az po koniec,ano az potial kym nam z nosa netrci len druha vatickova cast,Ja osobne mam zlomenu nosovu prepazku a dokazala som to.i ked nie na prvy krat mozno aj na 6 ty,nakolko som automaticky najprv kychala a slzila,nieje to bolestive skor steklive.takto zavedene palicky nechame v nosnych dierkach cca 15 minut,som presvedcena ze po ich vytiahnuty vysmrkate aj to co ste nechceli,:-)toto by sme mali aplikovat 3 krat denne ,ak k tomu pridate teple obklady (suche) alebo teplu vanu ucinok by sa mal coskoro dostavit.malinkym detom od cca 1 roku ktore uz dokazu v klude sediet sa odporuca pouzivat najme zvlhcujuce nosove spreje.cele to tkvie v tom ze kvapky ci spreje sa pri upchatych dutinach nedostanu az do zadnej casti nosa,tymto ich aplikujete az tam kde je ich za potreby...verim tomu ze sa vam ulavi

knaja

Nakrajaj cibulu (polmesiaciky) a jemne vloz do nosa a nechaj posobit asi 20 minut. Poradil mi to kamarat a naozaj to ucinkuje. Cibula nestipe. Mozes si predtym vymastit nosne dierky napr. maslom ci brav. mastou. Na dutiny som raz nasla v casopise, ze si lahnes, natries celo ci pod ocami nejakou mastou a prilozis hrubsie koliecka cibule, prikryjes uteracikom a lezis tiez asi 20 min. Mozno budes plakat trosku, ale malo by to polavit. Treba to opakovat. Pamycok je na zelene hlieny a mal by zabrat. Este je vyborny olej Z 31 bylin, ale ten asi nema kazdy doma. Drzim prsty!!

Tomkop

Takze dnes som vyskusal radu odtialto od 43,ktora pise vyssie-s tou solou do truby a omotat okolo hlavy a dutin.Vysledok-NAOZAJ ZABRALO!!! :-D :-D :-D ODPORUCAM KAZDEMU A DAKUJEM ZA JEJ RADU!!!Skusal som atb od doktora,potom clarinase,viacere kvapky do nosa,naparovanie a vsetko bez uspecu.Boleli ma z toho zuby,ucho,sanka,celo,dokonca som mal strpnutu pravu polovicu nosa,lica a pery.Jednoznacne mi bolest ihned presla po aplikovani tohto zabalu.No teraz musim cakat kedy sa ten upchaty sajrajt pusti :-( .Este raz dakujem 43 :-)

_xXBorisXx_

Prosim pomozte mi. Mam zastavenu nadchu , vcera ma bolelo lave ucho strasna bolest no a dnes ma boli naopak prave :( co stym? Neviete niekto poradit? Nemozem ani zaspat.

RNG

Preplachovanie pomoze, aj len kvapky, ale musia byt silne antimikrobialne, len soli nie su dost silne na to.
Odporucam koloidnu striebornu vodu striedat z kvapkami roztoku citricidalu/GSE
Oboje spomenute nielen vyplachuju, ale aj potlacaju rozne mikroby, co to sposobuju. Oboje su ovela sirsie spektralne, nez antibiotika, lebo maju ucinnost nielen na bakterie, ale aj ine mikroby, vcitane mnohych na ktore atb vobec nezaberaju.
Roztok citricidalu je zaroven dobre aj pit, tak ako brat kapsule oreganoveho oleja, ktory je vyborny proti roznym infekciam a zaroven odhlienuje.
Po pouziti atb alebo dokonca uz subezne, ale v inom case je dobre brat probiotika, ktore boli atb vyhubene, lebo probiotika nam davaju az 70% obrannych latov v tele a bez nich je imunita znacne znizena.

wanessa7777

ahojte :-/ :-) mám upchaté dutiny nič mi nepomáha...som na antibiotykách už neviem čo mám robit.. naparovanie nič, nahrievanie nič, antibiotyka niaky rozdiel nevidím.. už som zufala.. :-( v noci spávam niak 6 hodín... prosím poraďte mi :-( :-) ďakujem :-/

mnaukac

Na dutiny by som uz nikdy nesiel. To umrtvenie boli viac nez to prepichovanie. Potom to uz vlastne necitis, ale to praskanie a tlak ano, cize ti kludne moze prist aj zle. Bolela ma potom strasne hlava. Chce to vylezat a nahrievat + antibiotika, podla mna to odide samo. Lekari to velmi radi prepichuju, lebo to je efektivne a rychlejsie sa zbavia pacienta.

vincenty

petrusa podla mna preplachovanie prinosovych dutin Vincentkou alebo slanym roztokom pri akutnom zapale prinosovych dutin nie je vobec vhodne, lebo si tym mozes zaniest infekciu este hlbsie do dutin pripadne do usi. Preplachy su dobre iba v zaciatkoch, ked citis, ze na teba nieco lezie, alebo pri alergickej (neinfekcnej) nadche. Ak sa mylim, opravte ma niekto.

Petruša

Prosím vás poradte mi, mám zápal prínosných dutín na pravej strane dosť veľký, beriem antibiotiká - 2 dávky, už to trvá 2 týždne, občas mi z pravej dierky vytekajú úplne kriklavé sople ba priam voda, občas aj krv. Poradte prosím čo s tým robiť. Mám si dať vincentku do nosa a urobiť výplach. Spustí to nádchu?