Mám 47 rokov a asi sa nevyhnutne blíži menopauza. Už 10 dní mám silné krvácanie, v piatok som bola u svojho gyn., dal mi injekciu, ale ešte sa to zosilnilo. Dnes mi povedal, že treba urobiť kyretáž, aby som si vybavila predoperačné vyšetrenia. Tie sa dajú stihnúť za týždeň, v najlepšom prípade môžem v piatok ísť do nemocnice na zákrok, ak dovtedy nevykrvácam. Je to normálny postup? Vložky mením skoro každú hodinu, sadám si na toaletu a vytekajú zo mňa kusy zrazenej krvi. Nepreháňam, ak poviem, že som za tých 10 dní stratila do 2 litrov. Najhoršie je to navečer. V zrkadle sa vidím ako bledulienka bledá... Toľko som ako dobrovoľný darca krvi dávala v priebehu 2,5 roka. Nikto z lekárov, s ktorými som dnes prišla do kontaktu, mi nepovedal, aby som nemala obavy a že to je zvládnuteľné. Akoby nepočúvali, čo som povedala. Som hysterická? Prosím, ak je na fóre lekár alebo niekto s podobnými skúsenosťami, mohol by ma ukľudniť? Ďakujem pekne.
abnormálne krvácanie
Injekcne podat Dicynone, + Kanavit (kvapky). Dicynone 250 je mozne vziat aj v tabletkovej forme, jeho cena bez predpisu je cca 500 Sk. Nemusite mat strach z vykrvacania. Este by som odporucila namiesto hyg. vloziek pouzit tampon (aj ked na bezne pouzivanie pri normalnej menstruacii ho neodporucam)
môžeš mať napr. prasknutú nejakú cievku alebo tak niečo, čo by znamenalo, že to nie je menštruačná krv
ahoj palmaria. ja mám ešte len niečo cez 20 rokov a nevyznám sa v tom, ale myslím, že to nie je normálne a tiež si myslím, že to ani nesúvisí s menopauzou, ved 47 rokov nie je ešte tak veľa. podľa toho čo píšeš, tak to naozaj už začína hraničiť s tvojím životom. myslím, že si vezmi na pomoc manžela a dožaduj sa od lekárov, aby ti okamžite pomohli, lebo neskôr môže znamenať neskoro! a preto manžela, lebo ty si už určite dosť vyčerpaná nielen fyzicky, ale aj psychicky a tak potrebuješ niekoho, kto za teba vybojuje, a preto nie kamarátku, lebo predsalen muž má väčšiu autoritu u doktorov. držím palce a prosím napíš ako to dopadlo