Preco tolko ludi chce zakladat rodinu? Staranie sa o deti je castokrat nevdacna robota, tak preco si nicit nervy tolkymi povinnostami, co sa tyka ci uz vychovy deti, alebo zabezpecovania financii atd.? Viem si predstavit pekny vztah 2 ludi, kde nie su ziadne deti, zda sa mi to ovela lepsie a clovek ma aj viac casu na seba.
Ale predpokladam, ze vacsina ludi nedokaze potlacit pud "zachovania druhu" tak preto vsetci zakladaju rodiny, ale mna osobne tato myslienka nelaka.
Rodina ano/nie
no ak by si sa spoliehal len na tabletku po tak by sa mohol aj otcom stat, precitaj si par prispevkov na tomto fore, zopar bab tak otehotnelo, nic nie je stopercentne okrem uplnej abstinencie. a este k tomu mnozeniu, to nevies ze najviac ludi maju chudobni ludia? taki v Cine a Afrike, ktori si nemozu dovolit sa dajako zabezpecit proti otehotneniu. keby tak vsetci zmyslali ako napr. europania (na slovensku sa narodi 1,25 ludi na 1 cloveka, co nie je tak strasne alarmujuce). tak skus navrhnut problem ako by si riesil problem s premnozenim v chudobnych krajinach kde ludia nemaju ani zakladne vzdelanie a pristup k informaciam, vsetko je len o peniazoch keby ich bol dostatok tak by sa to nemuselo riesit
no ja som to planovala napriklad a preto som si to aj urobila po svojom...
a mylsi si ze ceny potratov sa pocas nasledujucich rokov nezdvihnu?ceny su stale vyssie v hociktorej oblasti ale to urcite vies.tabletka po nie je dobry sposob ako zabranit nechcenemu tehotenstvu.moze sposobit problemy.
takze sme dospeli k jednemu rieseniu a veci:nechces mat deti,takze sa chran hormonalne alebo nehormonalne teda tvoja partnerka.thats all.a nepis take veci ze rodina je nic a deti su nanic a neviem co.to sa myslim dotklo viacerych mamiciek tu vratane mna a cudujem s aze takeho mladeho chalan trapi toto.smutne :(
lenuliatko budem si davat pozor, nepoznam nikoho co by mal 3 nechcene deti a keby nieco, tak vzdy je tu tabletka PO, alebo v krajnom pripade ten potrat(7000 v obdobi niekolkych rokov nieje az taka velka suma)
lienka, ty si ma nemyl s tymi pubertiakmi, co vymetaju bary a myslia si, ze su prilis "cool" na to, aby mali niekedy rodinu, ti z toho povacsinou vyrastu. ale normalni ludia planuju, ze budu mat rodinu uz aj v mojom veku.
no jasne 17 - a chlap - samozrejme ze mas take zmyslanie, ine myslienky ta chytia az tak po 25 az 30, ked dospejes, ak sa to raz stane.
no co sa tyka dochodkov neviem z coho budes ty zit ked budes stary lebo tvoji rodicia teraz robia na dochodok tvojich starych rodicov ty budes robit na dochodok svojich rodicov a na teba by mali robit tvoje deti.ale ak ziadne mat nebudes?tak budu musiet robit na teba ine deti a potom bude stale menej a menej penazi ked uz sme pri ekonomike a peniazoch.
nato ze mas 17 rokov si myslim ze si prilis skoro odpisal svoju buducnost.a co ak sa nahodou stane ze tvoja holka otehotnie?napisal si ze jedno dieta by si este zvladol.a co ked otehotnie druhy krat?dalsie odpisanie a posles ju na potrat?lenze sme zase pri peniazoch potrat stoji vyse 7000 sk.a ked otehotnie treti krat?co potom?budes pokracovat takto dalej?
ja mam 20 rokov nie som od teba starsia.mam mesacnu dcerku vydavala som sa pred rokom aj nieco a poviem ti ze nelutujem ani sekundu lebo nie je nic krajsie ako pocit ze mas niekoho pri sebe a ze ta lubi takeho akeho ta rodicia vychovali.
fuha nejak vela prispevkov naraz sa tu nakopilo. asi posobim ako nejaky depresista, ale detstvo mam(ano, mam len 17) uplne normalne a rodicia ma tiez maju radi :)
chenelle: nie nepovedala mi to, ved aky rodic by toto urobil? a navyse to, ze je moja mama neznamena, ze musi zdielat aj moje nazory na svet. tinka, normalny clovek si sam nepovie, ze je nenormalny alebo iny :) "...." pokial viem, tak s dochodkami budu mat problemy aj dnesni 30nici ci 40nici, ale ja sa nastastie este dochodkami zaoberat nemusim. ivja, mozes byt rada, ze mas pekne, zdrave, inteligentne a stastne deti, urcite mas velku radost z toho, aky si uspesny clovek a skvela matka s idylickou rodinkou, ale nie kazdy ma take stastie a ako som uz spominal, nie kazdy ma nieco take vobec za ciel(ako napr. ja).
Nechce sa mi čítať príspevky, napíšem len svoj názor. Mám 2 krásne!!dcéry/15,18 /.Sú rozumné a vychutnávam si ich normálnu pubertu.Káždé poobedie sa po každodenných povinnostiach tešíme všetci štyria na seba.Pre nás s manželom sú to naše slniečka, naše lásky.
fgf,
ako si vychováš, tak máš. Pre nás s manželom sú naše dcéry naším pokračovaním . Ty si asi nemal šťastné detstvo, však?Je mi ľúto, že máš takéto negatívne myšlienky, čo sa týka najkrajšieho čo poznám - DETÍ.
fgf také duchaplné myšlienky som už dávno nečítala.Len tak mimochodom aj ťa napadlo kto raz bude robiť na tvoj dôchodok,alebo ty si už svoje prvé milióny zarábaš aby si mal na starosť z čoho žiť
fgf koľko máš rokov? a máš priateľku? ako si myslel bod 2 v tvojom príspevku o 18:16, že by si sa narodil ako normálny človek niekomu inému. teraz nie si normálny? rodičia ťa nemajú radi alebo ťa veľmi sklamali? podľa mňa tvoje názory musia od niekiaľ prameniť.