Preco tolko ludi chce zakladat rodinu? Staranie sa o deti je castokrat nevdacna robota, tak preco si nicit nervy tolkymi povinnostami, co sa tyka ci uz vychovy deti, alebo zabezpecovania financii atd.? Viem si predstavit pekny vztah 2 ludi, kde nie su ziadne deti, zda sa mi to ovela lepsie a clovek ma aj viac casu na seba.
Ale predpokladam, ze vacsina ludi nedokaze potlacit pud "zachovania druhu" tak preto vsetci zakladaju rodiny, ale mna osobne tato myslienka nelaka.
Rodina ano/nie
do dôchodku sa ide rovnako, ale to len dnešný mladí. Generácia dnešných dôchodkýn odchadza ešte vždy skôr okolo 57 rokov ak mali 2 deti.
mudra, ty si choď mudrovať niekde inde. V mojom okolí je dosť veľa deciek každého veku, takže dobre viem o čom rene hovorí. Ten nedostatočný mentálny vývoj sa skôr týka matiek s deckami, pretože vzdelaná osoba si dobre uvedomuje čo všetko decko obnáša a radšej sa v živote zamerá na iné, vyššie ciele. A keď sme už pri tej práci - keby matky boli doma s deckami pokiaľ tie chodia na ZŠ, čo bude s ich profesným uplatnením?? asi už nič.
karolina od kail mas tak skreslene informacie. do dochodku sa ide rovnako po novom a matersku nedostanes ked nerobis posledne dva roky v kuse. rene To ze dieta je po 6 rokoch nemile atd, totalne nepochepenie.Nema zmysel prispievat do tejto temy, argumentacia tu je zbytocna hoci cim.Je to nedostatocnym mentalnym vyvojom pisatelov,a rychlo kurz zrelosti sa cez forum neda robit
tak to asbolutne nesuhlasim aby si matky posielala do roboty, kym deti chodia na zakladnu skolu.Stat by sa mal postarat financne o ne a nie oni na ukor vychovy pracovali, Take deti sa sotva dobre ucia a venuju konickom, ked matky nemaju cas na vychovu,a su nutene zarabat aby rodina mala minimum. S takcyh deti kde rodicia sa venuju ani nie 2 hodiny denne uloham vyrastu akurat robotnici a maximalne stredoskolacii.
konečne tu čítam aj rozumné názory - rene, karolina - bingo!! úplne s vami súhlasím, dnešné decká sú hrozne nevychované, až sa čudujem učiteľkám, že vôbec majú odvahu ich učiť, veď je to dnes už rizikové povolanie!! Je nespravodlivé, že mamky s deckami si len sedia doma a dostávajú za to peniaze a ešte aj nie sú spokojné, zdá sa im to málo. Keď chcú viac, nech idú pracovať a nie čakať, že im štát bude prispievať.
rené úplne ťa chapem. ja mám vek už na vnúčence, a každá stretávka je o tom, kto ich koľko má, ako sa volajú, koľko majú rokov. A že ženy sú už na dôchodku
a ako sa o nich starajú ... Ja vnúčence nemám a tiež nemám tému o čom sa s nimi baviť. Potom sa na mňa pozrú a opýtajú sa: a ty čo, vnúčence ešte nemáš? vedela by som vraždiť. Tak som už na dvoch ani nebola a ani už nepôjdem.
ešte dodám, že ani nechodím na stretávky, lebo každý rozpráva len a len o deťoch. A keďže ja deti nemám, nemám ani tému a pozerajú na mna ako vyvrheľa.
Aj ja si myslím, že ľudia berú deti ako niečo čo je dané zákonom. Moja sestra sa pred dvoma rokmi vydala.
Každý sa pýtal: musí sa? Nemusela. Brali sa z čistej lásky. Odvtedy sa pri každej návšteve nejakej rodiny pýtajú: dieťa ešte nie je na ceste? kedy budú mať dieťa? Je to drzé. Čo je to povinnosť mať dieťa? Ešte ho nechcú, necíta sa na to. A keď ho aj mať nebudú, čo na tom? Treba ich za to odsúdiť?
zakladateľ témy písal" že sa deti množia ako králiky" možno má pravdu: veď pozrite cigáňov. A poznám veľa žien, ktoré ostanú tehotné, lebo nemajú prácu a takto dostanú aspoň materskú. Po prvom dieťati si povedia, že chcú druhé a tretie, lebo sa im už robiť nechce.
-
Ani ja nemám deti, preto je hlúpe, keď je na deti úľava na dani, že žena, ktorá je napr. 9 rokov na materskej ide do dôchodku skr ako ja, čo som tých 9 rokov denno denne makala ako kôň. A tak si na starobu šetrím. a keď budem stará a opustená tak
NEPOJDEM DO DOMOVA, ALE DO PENZIONU PRE STARšíCH A OSAMELÝCH.
ja mám 33 rokov a nemám deti. lebo som ich nechcela. dieťa je milé a rozkošné len do šiestich rokov. potom sa stávajú drzé, posmievačné a kruté. milé mamičky, vy svoje det poznáte len doma, ale aké sú mimo domova, to neviete. dokážu sa posmievať chorým deťom, vrieskať na ihrisku, ničiť prírodu, robiť neporiadok ...
táké deti by som vedela poriadne vytrieskať.A tí dnešní pubertiaci, no hrôza. každé druhe dievča je pomaly štetka a sexuje od 14 rokov, vyzývavo sa obliekaju a flirtujú. A to že čo z nich vyrastie, síce výchovou ovplyvníte ale okolie má silný vplyv. Stačí ak sa milý synáčik ožení, a jeho žena ho prevychová. Si nemyslite, že sa o Vás v budúcnosti nevesta postará. že vás bude kŕmiť a prebalovať.
A to by som mohla pokračovať...