*AMNIOCENTEZA*

kamari

Nie je zbytocna - je velky rozdiel čakať dieta v neistote, ci bude zdrave, ked sa da vysetrenim podozrenie 100 percentne vylučiť alebo potvrdiť. Ja som volila istotu aj ked som bola rozhodnuta nechat si ho za kazdych okolnosti.

fvdsfbsb

hlavne sa treba najprv rozhodnut, co by ste robili v pripade, ze sa zisti nejaky problem .. ak by ste si dieta za kazdych okolnosti nechali, je amniocenteza zbytocnym rizikom

kamari

Neviem či je aj predchádzajúca sekcia kontraindikáciou ani aké veľké je riziko následných komplikácií.
Ja som bola na amniocentéze pri druhom dieťati - nie je to nič strašné, dieťatko je sledované sonom a maternicu ti napichnú zhora, teda cez brušnú dutinu asi niekde pod žalúdkom. Ak dieťatko nezmení polohu, trvá to len kratučko - odoberú vzorku a je to.
Mňa potom lekárka automaticky nechala vyše mesiaca doma a ja som poctivo 2 týždne ležala a všetko dopadlo šťastne -syn je zdravý a dokonca som ho prenášala o 3 dni. Žiadne náznaky krvácania som nemala. Ťažko v tomto radiť - či to podstúpiš sa musíš rozhodnúť ty sama, neviem aký dôvod máš. Ja som šla kvôli stanoveniu počtu chromozómov.

julay

kamari,
no, tak to teda niesom potesena :(
zial, ist musim a tie problemy s udrzanim krvacanim a potratmi tiez boli.... ach jaj.
a co sekcia-ked som mala, to nie je kontraindikacia? a musi byt zena vtedy stopercent zdrava?

kamari

Amniocentéza sa nedoporučuje ženám, ktoré majú za sebou spontánny potrat alebo nejaké problémy s udržaním tehotenstva, nakoľko sa pri tomto zákroku napichne maternica a riziko spontánneho potratu sa zvýši.
Ale pokiaľ je zatiaľ všetko v poriadku a chceš podstúpiť riziko (predpokladám, že kvôli genetickému vyšetreniu plodu), tak by sa ti nič nemalo stať. Samozrejme, že po amniocentéze je potrebný nejaký čas dodržať kľud na lôžku.