Vianočné pečenie pre diabetikov

katarina53

adriana, ak si na inzulíne, treba odvážiť 100 g pečiva, ktoré si napiekla pre rodinu a počítať to za 5 SJ. Je zbytočné piecť pre seba. So sladidlami to aj tak nemá nijakú chuť.
A ja skúsim pre seba upiecť kokosky. Zmiešam kokosovú múčku s bielkami,urobím malé hromádky, dám upiecť, možno to bude poživateľné, neviem.
A ešte guličky: 90 g tatraniek, 130 g masla, 1 PL rumu, 1 PL mlieka a
100 g upraženého kokosu. Tatranky nastúhať a zmiešať s ostatnými prísadami, z hmoty robíme guličky, obalíme ich v kokose, uložíme do chladu, hotovo.

ojko

alebo:
SLADIDLÁ A INÉ ADITÍVA E 900 a viac

Sladidlá sú látky oveľa sladšie ako prírodný cukor, no dodávajú menej energie, preto sa s obľubou využívajú pri výrobe takzvaných light potravín alebo produktov pre diabetikov. Pridávajú sa najmä do limonád a sladených nápojov. Medzi ostatné aditíva zaraďujeme napríklad rozpúšťadlá či leštiče.
OBMEDZTE:
Umelé sladidlá veru nie sú pre náš organizmus nič dobré. Najznámejšie sú acesulfám E 950, aspartám E 951 a sacharín E 954. Všetky tri sa označujú ako látky, ktoré môžu mať vplyv na rozvoj rakoviny.

ojko

- erytritol, sladidlo, látka zvýrazňujúca chuť, stabilizátor, emulgátor, zahusťovadlo, zvlhčujúca látka, nosič, sekvestrant = E 968

Je takmer nemožné kúpiť si potravinu, ktorá by nebola
prifarbená, prichutená, zahustená, konzervovaná, prisladená
alebo aromatizovaná. Za týmito všetkými vlastnosťami sú
prídavné látky, tzv. éčka.
Najväčšie nebezpečenstvo nespočíva v samotných "éčkach", ale
skôr v potravinách, do ktorých sa pridávajú.

Snažme sa,aby jedálny lístok každého z nás obsahoval čo najviac prírodných potravín bez prídavných látok – aditív

RNG

diabetici maju brat co najmenej sacharidov,
Kazda muka je plna sacharidov, takze nevhodna pre diabetikov.
Najmenej skodlivy cukor pre diabetikov je erytritol, ten sa totiz zdrzi v tele len velmi kratko a vypadne mozom. Odhad je, ze len 5% sa ho pouzije v tele.
Fruktoza naproti tomu sa len z velmi malo percenta pouzije na vyrobu energie, zvysok ide rovno do pecene, kde sa premeni na tuky(triglyceridy a cholesteroly)
Nenechajte sa mylit, fruktoza je dnes najskodlivejsi cukor pre ludsku civilizaciu.

kiki

recepty nemam, ale moja mamina sa chysta robit kvoli mne niektore kolace s fruktozou,ci s cim, tak som zvedava ako to bude chutit:)