Priatel ma prist domov z dovolenky. Povedal mi, ze z vlakovej stanice, ho domov privezie jeho byvala. Ja nemam vodicak, ale preco nepoziadal o to niekoho ineho? Ja to nechapem, ich rozchod bol z tyh horsich a zrazu ju ziada o odvoz, mam sa toho obavat?
poziadal byvalu o pomoc
tutuna: chapem ta, viem co prezivas...hladas odpovede na otazky, rozmyslas, nevies, co si mas o tom mysliet, rozoberas posledne chvile, posledny rozhovor, posledne slova...v ziadnom pripade sa vsak z nicoho neobvinuj, nie si ziadna ziarliva zenska, podla mna je normalne mat cisty vztah na rovinu,a nie zit v strese kde sa nevie,na com clovek je a sam sa zoziera vlastnymi myslienkami. Kazdopadne reaguje cudne, nezda sa ti to? Aky ma dovod prerusit s tebou kontakt? Este hra urazeneho? Viem, ze ho velmi lubis a laska je velmi silna, ked ju nosis v kazdej bunke svojho srdca,ale urcite citis, ze nieco nie je v poriadku..intuicia,ktoru nikdy nepodcenuj,lebo inak sa z malej veci stane obrovsky balvan,ktory ta uplne znici a stiahne na dno...ako by asi reagoval on, keby si sa dala na kavicky s byvalym frajerom,ktoreho nahodne stretnes v meste a potom ho zacnes v telefone ignorovat?? Moj nazor, ze nieco taji, nie je k tebe uprimny a radsej sa stiahne do ulity ako nieco vysvetlovat,ked mozno ani nevie ako.
A dnes sa mi vobec neozval, ani mi neodpovedal na spravy, co som mu poslala. Iba dve, viac nemienim posielat. Mam strach. Co ak k nej este nieco citi? Teoreticky, co vsetko by sa mohlo udiat na 20 km trase medzi nimi? Vcera som sa citila este fajn, ale tuto noc som mala nocne mory. A dnes na to stale myslim. Niekedy si myslim, ci by nebolo lepsie, keby mi zatajil, kto ho privezie? Alebo nie? Som z toho zmatena, neviem, ci mi to povedal preto, aby som ziarlila alebo preto, aby som videla, ze mu mozem verit, ze mi povie pravdu. On hovoril, ze nema rad ziarlive zeny, ale preco potom robi toto? Domov ma prist az o mesiac, dufam, ze mozno najde niekoho aj pre mna prijatelnejsieho na odvoz.
Nevadi mi to, beriem vestky odpovede. Dala som si zoznam, co dobre a zle z toho pre mna vyplyva.
Zle. Poziadal o pomoc prave byvalu a nie nikoho ineho.
Dobre. Povedal mi o tom, kto ho privezie, hoci som sa na to ani nepytala. Mohol mi to aj utajit a ja by som sa tym nezaoberala.
Vyzera to pol na pol.
Nemaj obavy, aj moj priatel udrziava kontakt s byvalkou a ma vela kamaratiek. Volakedy som sa nad tym dost zavzdusnovala,ale teraz v zaujme mojho psychickeho zdravia som si konecne nechala od neho vysvetlit, ze ich berie ako kamaratky a ze ja som jeho jedina laska:) myslim, ze mi to dostatocne dokazuje, planuje so mnou svoju buducnost.. A obcas si zajde von s nejakou kamoskou ci byvalkou, dokonca jednu aj ucil soferovat :/
tutuna: nechcela som byt hnusna, ak boli moje slvoa silne, tak prepac, ale kazdopadne toto nepodcenuj....mne sa stalo to iste a nakoniec som zistila, ze tie vyhovorky ako musi pomoct doma rodicom, ako je s kamosmi,ako ide tam a ako mu zamrzol mobil a vybila sa baterka...ono to zacinalo pomalicky, nepatrne,ale od zaciatku som citila, ze sa nieco deje, mobil bolo jeho velke tjomstvo, ktore si pre istotou, vzdy vypinal ked bol so mnou, alebo si vypol zvonenia, ale pre istotu ho vypinal, aby sa nestalo, ze mu vola..nakoniec som zistila, ze spal s nou za mojim chrbtom.
ale no, ofukovanim nic nevyriesis-ty sa budes trapit, on bude urazeny...tes sa nanho, a ked bude vhodna prilezitost, ale urcite nie hned, sa mu priznaj ako si to vnimala ty...hlavne ziadne hadky, hmm? drzim palce, potom daj vediet :)
tutuna:bol nahnevany a podrazdeny??? Tak keby o nic neslo, nema dovod takto utpocit na teba a z celej tejto situacie v tebe vzbudit pociut viny, ze si vsetko zacala a robis z komara somara. Tak sa to vsetko zacina. Ked ti to aj priznal, neznamena to, ze o nic nejde, mozno je to jeho taktika, nech mi nikto nehovori, ze nemal ani jedneho kamosa, ktory by ho odniesol domol, prinajhorsom si mohol zobrat taxi....byvala s ktorou skoncil je hadam ta posledna. kde sa nieco uzatvorilo navzdy, nie je dovod vyhladavat jej spolocnost a kontaktovat sa, pokial je vsetko ukoncene. len minimalne percento byvalych ostanu ciste len kamarati. Ja by som neustupila, cim via budes ustupovat, a ukazovat mu, ako je pre teba dolezity a ako vlemi ho milujes, tym viac nadobudne v tebe istotu a otoci sa k nej. Neviem kolko mate rokov, ale urcite si zachovaj svoju hrdost! Ked ta miluje, nebude ti pre toto robit sceny hrat urazeneho,ale da ti pusu a zbavi t vsetkych pochybnosti,ktore mas, a to opravnene. zenska intuicia je silna, tak ju nepodcenuj
Vyborne, pred chvilou sme sa este aj kvoli tomu pohadali, ale nechcem rozoberat detaily, ja som ostala smutna a zmatena a on hovoril podrazdene a nahnevane. Vraj nemam ziarlit, lebo ostane tam kde je a nepride domov. Nakoniec som este ja ta zla. V inom pripade by som bola ta, ktora by sa mozno aj prva ospravedlnila, ale pokial je v tom ina zena, s ktorou, hoci predtym, nieco mal, nemienim ustupit a hrat naivnu, myslite, ze je to sprevne odo mna?
Teda vidim. Pocut to skor z jeho hlasu, ked telefonujeme. Ale nepovie, ze sa hneva. Ide iba o tu cestu, hovorim si, nic za tym nehladaj.
Ale sem tam ma prepadnu otazky a pochybnosti, ci vazne nemohol poziadat niekeho ineho. Vraj vsetci nieco maju a ci chcem kvoli tomu ziarlit, ale co ak po neho pojde niekto iny a mne to povedal po telefone len preto, aby videl, ci ziarlim? Vidim na nom, ze je trochu nahnevany, ze som mu to vytkla, teda povedala. Obavam sa aj, ze ked ho privezie domov, kde ho budem cakat ja, ci to nebude dost trapne a napate, lebo normalne s nou nehovorim.