Vysvetlí mi niekto aký je v týchto diagnozach rozdiel?
úzkosť,PP,depresia
Dík. Tiež by som bola rada, keby sa vyjadril aj nejaký odborník, alebo niekto kto s tým má problém.
takze podla mojho sedlackeho rozumu a skusenosti:
depka - smutok, nazaujem o veci, to je tak, ked sa ti rano nechce ani vstat z postele, nic nema poriadny zmysel, nenaplna ta
PP - panicka porucha, je ked chytis zachvat takej uzkosti, ze si myslis, ze uz je koniec. Potis sa, zrychli sa ti dych, vlastne ani nevies ako dychas, mas pocit ze z miesta kde si, musis vypadnut, chces, aby ti niekto pomohol a nevies ani, no myslis, ze uz naozaj blaznis, ano ze takto to je, ked sa clovek zblazni. A najlepsie je, ze v podstate nemas ziadne fyzicke priznaky, vazne, ked si das ruku na hrudnik, tak ti srdce bije normalne. Ale nastastie tento pocit trva chvilu, aj ked vtedy sa ti zda, ze to neskonci.
uzkost - myslim, ze je spojena s PP, akurat sa stale obavas tych stavov PP a snazis sa vyhnut situaciam, kedy by sa ti mohli navodit, az mas z toho paranoje. vsetko sa ti zda take akesi divne , pdozrive a neprirodzene. Aj ludia okolo, co robia, co povedia, kedy a ako.
V kazdej situacii treba mat taku rezervnu myslienku, ze vsetko je to vlastne len v hlave, vo vlastnych myslienkach. To je vlastne aj ta najtazsia vec, presvedcit sameho seba, ze ok, to prejde. Zalezi na osobnosti, postojoch k svetu, zivotu. Najlepsi na pomoc su kaamosi a v najhorsom aj ta blba telka, muzika. Najtazsie je na tom vsetkom ostat nad vecou a spomenut si na malickosti co tesia a odreahuju - oblubena diiza trebars.
Tak to su moje definicie, rada by som sa zrecenzovat aj odbornikom.