Hnisava angina

Príspevok v téme: Hnisava angina
ajinaa

moja dvojročná dcéra ma hnisavú angínu.už štvrtý deň ma teploty 39. mame za sebou druhú nevyspatú noc. Budí sa každé 15 min. trošku sa napije a tak to pokračuje. Zrejme ju bolí hrdielko. Neviem si rady s teplotou, robím jej zábaly (čo nechce, spiera sa)trošku to pomôže ale potom teplota znovu stúpne. doktorka nam naordinovala duracef. Len ma mrzí ta teplota - dávam jej sirup Nurofen (ten pomáha ale keď prestane učinkovať, tak teplota znovu stúpne). A od včera odmieta jesť. tekutiny ma dostatok (čaj ,džús). Niečo som si prečítala na nete, že teploty zvyknú byť 3-5 dní. Poradte mi čo robiť s tou teplotou alebo čo robím zle. píšte prosím.

Zuzkaa2

ja davam olejovy zabal na krk a Islu na cucanie. od teploty Nurofen a ten zaberie aj od bolesti a tiez zmierni opuh v hrdielku.

Katherine Jo

Ja mám 16 a už 5 dní nonstop beriem penicilín. Absolutne nepomáha. Našťastie mama je farmaceutka tak my doniesla schopnejšie lieky. Na zníženie teploty beriem Brufen ale to taktiež-učinkuje 3 hodiny a potom mam zase teplotu, a na zápaly v ústach čo je naozaj neznesiteľná bolesť beriem B-Comlex, chutí ako cukrík a myslím že by malej pomohol aspon aby ju nebolel hrtan pretože to je jediné čo mi zatial pomohlo :)

aandra

Ajinaa,
určite súhlasím s Damianom, vitamín C. Na zrazenie teploty zábaly. Neviem, či ti malá aj kašle, ak áno, skús Hedelix,buď ako sirup alebo kvapky. veľa tekutín- slaď medom.

Jano23456

Ja ako tka citma enviem co mi je.

Doktor mi povedal ze mam zacinajucu hnisavu anginu ze vidno nejake hnisove capy a podobne.Lenze ked sa tak na to divam nie som si isty.Mam zvecsene uzliny na krku vzadu malo bolestive az enbolestive a pod sankou bolestive,dalej vypluvam pomaly az zlte sliny a strasna bolest pri rpehltani na lavej mandli,bolia ma svaly,castejsie spim som unaveny,boli ma hlava ale to povecsine ked som na PC. Dalej picha ma v uchu lavom co si myslim ze sposobuje tak trosku zvecsene mandla. Doktor mi nasadil Penicilin a povedal ze do dvoch dni by to malo ustupi lenze sa nejako nic nedeje len trosku sa mi zda ze je mi lepsie na tom hrdle. Teploty nemam a ked hej tka len meirne tak do 37 - 37,2. A potimm sa halvne v noci. Myslite ze to teda je angina alebo moze ist o mononukleozu

draci_zub

palusko: Nie som jasnovidec, trebalo by vyšetrenie, ale skús dať synčekovi vitamín C či pomôže. Vitamínom C nič nepokazíš a obvykle pomôže. Po pôrode sa dieťaťu dáva 50 mg denne. Dáva sa zvyšuje s vekom a váhou. Deti do 10 rokov môžu dostať 1 gram na každý rok veku. Vitamín C kúp čistý v DM drogérii spolu so sódou bikarbónou na zneutralizovanie. Rozpustíš vo vode, zašumí a môže to vypiť.

mata

Teplota je veľmi individuálna. Napríklad malý mal niekedy aj 39 stupňov a neznižovala som mu ju. Ale len preto, lebo nestúpala, alebo len o 0,1 stupňa za pól hodinu a malý bol čulý. Ako náhle som videla, že mu ružovie očné belmo a začína mať horúčkovité oči a vyčerpáva ho to už aj som teplotu znižovala. Je to veľmi individuálne a každý si to musí odpozorovať na vlastných deťoch.

mata

Ešte som zabudla napísať, čo s teplotou. My to riešime tak, že každé 4 hodiny dáme Nurofen a každé druhé 4 hodiny čipku Paralen. Keď malému vyletí teplota moc prudko, tak niekedy robíme po liekoch hneď aj zábal. Ono by sa to robiť nemalo. Dám mu tri zábaly po 7 minúť v 25 stupňovej vode (na mokrý uterák mu dáme vždy niečo suché, ale priedušné, nie igelit!!!), to aby mu nestúpala teplota, kým začne čipka alebo Nurofen zaberať.

Textová Inzercia

Hempoint novy TXT
Plnospektrálny extrakt z kvetov konope vo svojej najprirodzenejšej podobe

Doprajte si prirodzenú kompozíciu všetkých aktívnych látok v ich prirodzenej synergii.