Akné - zázvor

Príspevok v téme: Akné - zázvor
damme

Ahojte
Zázvor alebo dumbier ako chcete, by som rád vyskusal ako liečivy prostriedok. Totiž,dočítal som sa o tomto koreni, ze pomaha pri traveni, prekyseleni zaludku, zahrieva (ked ma clovek studene ruky a nohy) čo ja mávam, protizapalovy antioxidant a v neposlednom rade učinne posobí pri chorobach ako je reuma, problemy s klbmi a pod.
Vsetky tieto uvedené problemy sa týkaju aj mna, tak si myslím, ze zázvor je pre mna ako stvoreny.
IBAZE...!?...je to koren, ktory páli a ma chut citronu...Prečo to píšem?...lebo som alergik na potraviny obsahujuce histamín, a citron tam patrí. A zároven dodávam, že uz viac rokov ma trápi akné, ktoré sa po užití citrusov alebo stiplavych vecí len zhorší. A ja nechcem byt pokusnym králikom:)...preto, lebo akné je to posledné co by som chcel mat, bojujem s tym dlho a uz som z toho zufaly, tak preto by som sa rád spýtal, či má zázvor nejake priame posobenie na akné ako také, alebo či ho vyvoláva po uzití. Privítam názory ludí, ktorí maju podobné problémy zdravotné ako ja a nevedia si rady.
Inak, pisal som aj znamemu odborníkovi pre zdravu vyzivu, neviem ci ho tu mozem spomenut, aspon inicialky doktor I.B., a ten mi zazvor na klby odporucil a ze sa nestretol, zeby zazvor nejako negativne posobil na akne...skor napisal, ze je to dobre na akne:)
Dakujem vopred za vsetky názory.

evelina

ja som zazvor cerstvy jedla par tyzdnov a velmi sa mi upravilo travenie a vobec akoby sa mi zlepsila imunita. a ked ti ho doporučil lekar, tak ho skus uzivat, lebo je to jedna taka retaz. ak nefunguje travenie, nefunguju ostatne organy. tak tie akne ti moze pomoct odtstranit. tak drz sa a daj vediet co a ako