Chýbajúci vitamín B-12

anka53

ja som veganka a doplnam si B12 v tekutej forme, lahsie sa vstrebava, a nie som z neho vyhadzana ako z tabletkovych, kupujem si ho z veganskeho shopu -odkaz odstránený-

tamara5

Rata, myslím, že by ti mohol veľmi pomôcť Betavital. Je to komplexný prírodný prípravok vhodný na krvotvorbu. Obsahuje všetko, čo krv potrebuje i výborný prírodný B komplex vhodný pri anémii i ako podporná liečba pri leukémii. Oporúčam ti pozrieť si -odkaz odstránený- podrobný popis nájdeš na stránke v Download

rata

Celý môj problém začal, keď som chcela darovať krv. Zistili mi, že mám málo červených krviniek a chýbajúci B12. Nasadili inj.,krvinky sa upravili, no B12 len minimálne.Robili mi kompletné vyšetrenie krvi. A vápnik? to neviem, o tom nebola reč.

alti

Ahoj Forever?, cely zivot som robila v klinickej chemii, spolupraca s klinikami, najviac s psychiatrickymi. Antidepresiva su, vlastne boli moja "parketa". Ale holisticka vyziva je tiez zaujimava :o)

forever?

alti, ahoj:)
mam otazku. ako tak citam tvoje prispevky, nemas ty nieco docinenia s medicinou? alebo mozno s farmaciou? ci cisto laicky zaujem?

alti

Ta osteoporoza mi vysla z toho, ze B12 potrebuje aj vapnik. Pri osteoporoze vapnik ubuda - z kosti. Co by mohlo ovplyvnit aj vstrebavanie B12. Je to len moj typ, porad sa s lekarom. Mozes napisat, kolko mas rokov?

rata

Kontrolné vyšetrenie na osteoporózu?Tak to by ma nenapadlo a nenapadlo to ešte žiadneho lekára, a to som teda bola u niekoľkých. Skúsim ešte aj toto a uvidím čo sa bude diať. Dík za tip. P.s.Antikoncepciu som vysadila dávnejšie.

Alternativa

Pridam nejake info o B 12: Aby bol jeho ucinok v organizme dobry, musi sa spojit s vapnikom. Pozn.: ako si s kontrolnym vysetrenim na osteoporozu? Na jeho doplnenie, kedze sa zle vstrebava cez zaludok, su vhodne injekcie alebo sublingualna forma /pod jazyk/ alebo forma s predlzenym ucinkom /tato forma sa moze vstrebat z tenkeho creva/. Antikoncepcne pripravky podavane cez usta mozu narusit zuzitkovanie vit. B6, B12, C ako aj kyseliny listovej.